Wilde rijst pilav
Het is weer woensdag dus jullie krijgen weer een Fresh & Easy receptje van mij. Vandaag deel ik het recept voor een wilde rijst pilav. En dat is freaking’ lekker. Pilav is een gerecht uit het Midden Oosten en bestaat vaak uit rijst dat gegaard wordt in de bouillon. Het lijkt een beetje op risotto qua bereiding. Echt heerlijk!
Voor dit recept heb ik wilde rijst gebruikt. Dat heeft net iets meer bite dan gewone rijst. Om het lekker winters te maken voegde ik cranberry’s, appel en pecannoten toe. Een lekkere combi. Voor het Midden Oosterse tintje gebruikte ik karwijzaad. Het lijkt qua smaak (en ook qua uiterlijk) op komijn, maar dan net ietsje sterker. Het is de bedoeling dat je dit als hoofdgerecht eet. Je kunt er natuurlijk altijd nog een salade bij maken of een kippetje grillen. Maar zo is het ook om te smullen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
275 gr wilde rijst
1 ui
1 teentje knoflook
60 gr cranberries
1 appel
50 gr pecannoten
500 ml bouillon
Sap van een halve citroen
Flinke hand peterselie
1 tl karwijzaad
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Laat de cranberries wellen in warm water.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote wok/hapjespan in iets olijfolie.
Voeg het karwijzaad toe en bak dit mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.
Voeg de wilde rijst toe en bak dit kort mee.
Schenk de bouillon op de rijst en dek de pan af met een deksel. Laat de rijst in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar stoven op een laag vuur.
Snijd de appel in blokjes en hak de pecannoten grof.
Meng de cranberries, appel en pecannoten met de wilde rijst.
Breng de pilav op smaak met het sap van een halve citroen, wat peper en zout.
Garneer de pilav met wat vers gehakte peterselie.
Serveer meteen, maar ook koud is hij erg lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in