meringue ijstaart

Frambozen Meringue IJstaart

Yes deze frambozen meringue ijstaart kan je zonder ijsmachine maken! Echt waar, het is heel makkelijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Klinkt als te mooi om waar te zijn he? Is het niet. Vroeger hield ik niet zo van ijstaart, mijn referentiekader was dan ook Viennetta. Hoewel ik altijd een enorme ijsjunkie ben geweest, was ik daar niet kapot van. “Wil je ijs als toetje?” “Yes please!” De teleurstelling was dan des te groter als er een plak Viennetta werd afgesneden. Misschien zijn ze in de loop der jaren flink verbeterd, maar vroeger vond ik ze echt niet lekker.

Deze frambozen-ijstaart zal je niet teleurstellen. Dat beloof ik je! Hij is lekker fris en zoet tegelijk. De knapperige stukjes meringue maken het helemaal af. Het enige nadeel van deze ijstaart, is dat je even geduld moet hebben met eten. Als hij net uit de vriezer komt, is hij nog te hard om aan te snijden. Echt je krijgt  dat mes er niet doorheen.  Ik heb het geprobeerd, zonder succes. Maar met een half uurtje geduld, heb je een heerlijke zoete en vooral romige ijstaart. Ik heb hem nu gemaakt in een bakvorm van de IKEA, maar je kunt ook een springvorm of glazen schaal gebruiken.  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

meringue ijstaart

Ingrediënten voor 8 personen
0,5 ltr slagroom
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
250 gr frambozen (eventueel uit de diepvries)
8 kleine meringues

Zo maak je het
Klop de slagroom met de gecondenseerde melk lobbig. Het moet lekker luchtig worden.

Giet de helft van het mengsel in een andere kom.

Pureer de frambozen glad met een staafmixer. Haal ze eventueel door een zeef. Zo voorkom je dat er pitjes in je ijstaart zitten. Meng de frambozenpuree met de helft van het slagroommengsel.

Neem een vorm (ik gebruikte een taartvorm van IKEA, maar dit kan ook een glazen kom of springvorm zijn) en bekleed deze met huishoudfolie.

Giet het slagroommengsel (zonder de frambozen) in de vorm en strijk het glad.

Giet het frambozenmengsel daarop. Breek de meringues (houd wat achter ter garnering) in stukjes en druk deze voorzichtig in het frambozenijs.

Zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer. Langer mag uiteraard altijd.

Haal de frambozen meringue ijstaart uit de vriezer en garneer hem met frambozen en stukjes meringue.

Wacht een half uurtje voordat je de ijstaart aansnijdt. Dan is hij perfect om gegeten te worden.

meringue ijstaart

frambozen ijstaart

 

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in