Selderijsalade

Selderijsalade

Ontdek de verrassende kant van wintergroenten met deze selderijsalade! Want met knolselderij kun je ook heerlijke salades maken! Zelf selderijsalade maken is ook nog eens een appeltje eitje. Je kunt de salade prima op een stokbroodje serveren. Maar de knolselderij salade is ook erg lekker als lunch of als bijgerecht bij je avondeten. Zoveel mogelijkheden: we like!

Selderijsalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote knolselderij
  • 2 appels
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr pecannoten
  • Sap van een halve citroen
  • Klein handje selderij (tuinkruid)
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de knolselderij. We geven toe dat dit even een klusje is, want deze knol heeft vaak gekke bruine plekken. Die moet je even verwijderen.

  2. Nu kun je drie dingen doen: als je geluk hebt, snij je de knolselderij in stukken en haal je ze even door de grove rasp van de foodprocessor. Anders kun je ze met de mandoline in dunne reepjes schaven. Of als je geen van beide in huis hebt, dan is snijden met een mes natuurlijk ook nog een optie…

  3. Doe de geraspte knolselderij in een saladekom. Voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en het citroensap toe.

  4. Meng de selderijsalade goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

  5. Snij de appeltjes in kleine stukjes en rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Laat de pecannoten vervolgens iets afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.

  6. Voeg de gesneden appeltjes samen met de rozijnen en de geroosterde pecannoten bij de salade.

  7. Even husselen en je selderijsalade is klaar. Lekker he?

  8. Je kunt de salade prima twee tot drie dagen in de koelkast bewaren.

Selderijsalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in