6 x Ottolenghi recepten
Zin om iets bijzonders te koken, maar geen tijd of energie om uren in de keuken te staan? Dat gevoel kennen we! Precies daarom zijn wij zo fan van Yotam Ottolenghi. Zijn recepten zitten boordevol smaak, verrassende combinaties en vaak net even andere ingrediënten dan je gewend bent. Je hoeft echt geen topchef te zijn om ermee aan de slag te gaan. Met een beetje lef en door de Ottolenghi recepten van tevoren goed door te lezen, zet je in no-time een feestmaal op tafel. Beloofd!
Ons favoriete Ottolenghi boek
Ons favoriete Ottolenghi boek is zonder twijfel Simpel. Zoals de naam al verklapt, draait dit boek helemaal om easy gerechten die toch een wow-effect hebben. Wij bladeren er regelmatig doorheen als we wat inspiratie nodig hebben. Je blijft gewoon verrast worden.
6 x Ottolenghi recepten die je móét proberen
Of je nu een doordeweekse avond wil opfleuren of een feestelijk menu samenstelt voor een grotere groep, Ottolenghi recepten zijn altijd een goed idee. Met deze zes recepten kun je meteen aan de slag.
1. Iraanse kruidenbeignets
Deze Iraanse kruidenbeignets zijn een perfect voorbeeld van hoe Ottolenghi groenten en kruiden de hoofdrol geeft. Geen standaard borrelhapje, maar kleine groene koekjes vol peterselie, koriander en dille. Ze zijn luchtig, kruidig en heerlijk met een yoghurtdip. Serveer ze als voorgerecht of gewoon lekker als snack. Wedden dat ze in een razend tempo op zijn?
2. Vietnamese gehaktballetjes
Wie denkt dat gehaktballetjes saai zijn, moet echt deze Vietnamese variant proberen. Ottolenghi maakt ze extra lekker met frisse kruiden, een beetje vissaus en een sticky saus om ze in te dippen. Perfect bij rijst of noedels, maar ook heerlijk als borrelhapje. Wij maken ze vaak als we zin hebben in comfort food met een Aziatische twist.
3. Quiche met pompoen
Een quiche saai? Niet bij Ottolenghi. Zijn quiche met pompoen is rijk gevuld met zachte pompoen, kruidige salie en romige kaas. De kleuren alleen al maken dat je meteen zin krijgt om te eten. Lekker als lunch, maar ook ideaal voor een etentje waarbij je indruk wil maken zonder stress in de keuken (want je kan deze heel goed de ochtend van tevoren voorbereiden!).
4. Bloemkooltaart
Misschien wel één van de bekendste Ottolenghi recepten: zijn bloemkooltaart. Een hartige taart die er heel tof uitziet, maar verrassend makkelijk te maken is. De bloemkool zorgt voor een zachte, bijna nootachtige smaak en de rode ui bovenop maakt het plaatje compleet. Dit is zo’n gerecht dat je één keer maakt en daarna blijft terugkomen in je repertoire.
5. Gebraden kip van Ottolenghi
Kip uit de oven ken je, maar deze gebraden kip van Ottolenghi is toch nét even wat specialer. Door de mix van specerijen, citrus en verse kruiden krijgt de kip een fantastische smaak en blijft -ie heerlijk mals. Serveer hem met wat geroosterde groenten of een frisse salade en je hebt een maaltijd die zowel doordeweeks als op een feesttafel perfect tot zijn recht komt.
6. Witte chocolade cheesecake
We sluiten af met een knaller van een dessert: witte chocolade cheesecake. Romig, rijk en toch luchtig, precies zoals een cheesecake hoort te zijn. Ottolenghi weet als geen ander hoe je de balans tussen zoet en fris voor elkaar krijgt, daarom is dit ook zo’n dijk van een recept. Serveer deze taart tijdens een feestje en je gasten zullen gegarandeerd om het recept vragen…
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
