Bloemkooltaart
Weer zo’n lekker recept: bloemkooltaart. Het is een Ottolenghi recept met allerlei lekkere smaakmakers erin. Wij hebben het recept iets aangepast, waardoor we de hartige taart met bloemkool nog lekkerder vinden. Eigenlijk is de bloemkooltaart een soort frittata. Best wel healthy dus. Dat wordt smullen!
Bloemkooltaart Ottolenghi
Dit bloemkooltaart recept is van Ottolenghi. Een van onze favoriete chefs. Hij staat bekend om zijn lekkere Midden Oosterse recepten met overheerlijke smaakmakers. Zo ook in dit recept. De kurkuma, sesam en basilicum maken deze bloemkooltaart erg smaakvol en net even anders dan andere recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 pers.
- 700 gr bloemkoolroosjes
- 10 eieren
- 125 gr bloem
- 100 gr geraspte cheddar
- 100 ml olijfolie
- 10 gr verse basilicum
- 3 el sesam
- 1 rode ui
- 1 tl kurkuma
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kook de bloemkool in tien minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
Snijd de rode ui in ringen en hak de basilicum grof.
Klop de eieren, de gehakte basilicum en de olijfolie door elkaar.
Voeg de bloem, de kurkuma, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren. Klop tot een egale massa.
Voeg de bloemkoolroosjes en de cheddar bij de vulling. Roer nog even kort om.
Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak wat van de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.
Garneer de bloemkooltaart met de rode ui ringen en de overgebleven sesam.
Bak de hartige taart met bloemkool in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in