Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Weer zo’n lekker recept: bloemkooltaart. Het is een Ottolenghi recept met allerlei lekkere smaakmakers erin. Wij hebben het recept iets aangepast, waardoor we de hartige taart met bloemkool nog lekkerder vinden. Eigenlijk is de bloemkooltaart een soort frittata. Best wel healthy dus. Dat wordt smullen!

Bloemkooltaart Ottolenghi

Dit bloemkooltaart recept is van Ottolenghi. Een van onze favoriete chefs. Hij staat bekend om zijn lekkere Midden Oosterse recepten met overheerlijke smaakmakers. Zo ook in dit recept. De kurkuma, sesam en basilicum maken deze bloemkooltaart erg smaakvol en net even anders dan andere recepten.

Bloemkooltaart
Bloemkooltaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 700 gr bloemkoolroosjes
  • 10 eieren
  • 125 gr bloem
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 100 ml olijfolie
  • 10 gr verse basilicum
  • 3 el sesam
  • 1 rode ui
  • 1 tl kurkuma
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook de bloemkool in tien minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.

  3. Snijd de rode ui in ringen en hak de basilicum grof.

  4. Klop de eieren, de gehakte basilicum en de olijfolie door elkaar.

  5. Voeg de bloem, de kurkuma, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren. Klop tot een egale massa.

  6. Voeg de bloemkoolroosjes en de cheddar bij de vulling. Roer nog even kort om.

  7. Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak wat van de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.

  8. Garneer de bloemkooltaart met de rode ui ringen en de overgebleven sesam.

  9. Bak de hartige taart met bloemkool in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.

Bloemkooltaart

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (34 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Bloemkool Ei Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in