Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Weer zo’n lekker recept: bloemkooltaart. Het is een Ottolenghi recept met allerlei lekkere smaakmakers erin. Wij hebben het recept iets aangepast, waardoor we de hartige taart met bloemkool nog lekkerder vinden. Eigenlijk is de bloemkooltaart een soort frittata. Best wel healthy dus. Dat wordt smullen!

Bloemkooltaart Ottolenghi

Dit bloemkooltaart recept is van Ottolenghi. Een van onze favoriete chefs. Hij staat bekend om zijn lekkere Midden Oosterse recepten met overheerlijke smaakmakers. Zo ook in dit recept. De kurkuma, sesam en basilicum maken deze bloemkooltaart erg smaakvol en net even anders dan andere recepten.

Bloemkooltaart
Bloemkool

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 700 gr bloemkoolroosjes
  • 10 eieren
  • 125 gr bloem
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 100 ml olijfolie
  • 10 gr verse basilicum
  • 3 el sesam
  • 1 rode ui
  • 1 tl kurkuma
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook de bloemkool in tien minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.

  3. Snijd de rode ui in ringen en hak de basilicum grof.

  4. Klop de eieren, de gehakte basilicum en de olijfolie door elkaar.

  5. Voeg de bloem, de kurkuma, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren. Klop tot een egale massa.

  6. Voeg de bloemkoolroosjes en de cheddar bij de vulling. Roer nog even kort om.

  7. Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak wat van de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.

  8. Garneer de bloemkooltaart met de rode ui ringen en de overgebleven sesam.

  9. Bak de hartige taart met bloemkool in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.

Bloemkooltaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in