Pappardelle met rucola

Pappardelle met rucola

Soms heb je van die gerechten die zo simpel zijn dat je je afvraagt waarom je ze niet vaker maakt. Deze pappardelle met rucola, geroosterde cherrytomaten, knoflook en rode ui is er zo eentje. Het is een maaltijd vol kleur, smaak en textuur, en het beste van alles: je hebt er nauwelijks werk aan!

Zo serveer je deze pappardelle

Deze pasta is perfect als een snelle, doordeweekse maaltijd, maar ook ideaal voor een etentje. Serveer het met een frisse salade van rucola, Parmezaan en een drizzle balsamico. Een goed glas witte wijn, zoals een frisse Pinot Grigio, past hier ook heel goed bij.

tomaat
Pappardelle met rucola
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr pappardelle
  • 75 gr rucola
  • 500 gr cherrytomaten
  • 2 st. rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gr pesto
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Doe de tomaten in een ovenschaal. Plet de knoflook en snijd de ui in parten, voeg bij de tomaat. Voeg een drizzle olijfolie toe en wat zeezout. Rooster de cherrytomaten, ongeveer 10 tot 15 minuten.

  3. Kook de pasta beetgaar in ruim water met iets zout. Giet af maar bewaar een klein kopje kookvocht.

  4. Zet de pan terug op het vuur en voeg het kookvocht, de verse pesto en iets peper en zout toe en meng het geheel.

  5. Voeg de tomaten en de rode ui bij de pappardelle, en voeg de rucola toe. Garneer met Parmezaanse kaas.

Variatietips

Heb je zin in wat extra pit? Voeg dan een snufje chilivlokken toe aan de geroosterde tomaten voordat je ze in de oven zet. Of maak het wat hartiger met wat gebakken spekjes of stukjes gegrilde kip. Wil je het vegetarisch houden maar toch iets extra’s toevoegen? Probeer dan eens wat gebakken vega-gehakt, geroosterde pijnboompitten of een handjevol olijven door de pasta te mengen.

Bewaartip

Als er iets overblijft (wat we betwijfelen!), kun je de pasta tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een vershoudbakje. Warm het op met een scheutje olijfolie in een pan of in de magnetron. De smaken zijn de volgende dag vaak nóg intenser.

Ingredient tomaten
Pappardelle met rucola

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.