Pappardelle met rucola
Soms heb je van die gerechten die zo simpel zijn dat je je afvraagt waarom je ze niet vaker maakt. Deze pappardelle met rucola, geroosterde cherrytomaten, knoflook en rode ui is er zo eentje. Het is een maaltijd vol kleur, smaak en textuur, en het beste van alles: je hebt er nauwelijks werk aan!
Zo serveer je deze pappardelle
Deze pasta is perfect als een snelle, doordeweekse maaltijd, maar ook ideaal voor een etentje. Serveer het met een frisse salade van rucola, Parmezaan en een drizzle balsamico. Een goed glas witte wijn, zoals een frisse Pinot Grigio, past hier ook heel goed bij.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr pappardelle
- 75 gr rucola
- 500 gr cherrytomaten
- 2 st. rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 gr pesto
- 40 gr Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de tomaten in een ovenschaal. Plet de knoflook en snijd de ui in parten, voeg bij de tomaat. Voeg een drizzle olijfolie toe en wat zeezout. Rooster de cherrytomaten, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met iets zout. Giet af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
Zet de pan terug op het vuur en voeg het kookvocht, de verse pesto en iets peper en zout toe en meng het geheel.
Voeg de tomaten en de rode ui bij de pappardelle, en voeg de rucola toe. Garneer met Parmezaanse kaas.
Variatietips
Heb je zin in wat extra pit? Voeg dan een snufje chilivlokken toe aan de geroosterde tomaten voordat je ze in de oven zet. Of maak het wat hartiger met wat gebakken spekjes of stukjes gegrilde kip. Wil je het vegetarisch houden maar toch iets extra’s toevoegen? Probeer dan eens wat gebakken vega-gehakt, geroosterde pijnboompitten of een handjevol olijven door de pasta te mengen.
Bewaartip
Als er iets overblijft (wat we betwijfelen!), kun je de pasta tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een vershoudbakje. Warm het op met een scheutje olijfolie in een pan of in de magnetron. De smaken zijn de volgende dag vaak nóg intenser.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in