Zomerse pastasalade
Vandaag maken we een verfrissende zomerse pastasalade, perfect voor warme dagen. Dit gerecht is snel en eenvoudig te maken en barst van de smaken. Je kunt verschillende kleine pastasoorten gebruiken: van farfalle en fusilli tot penne.
Dressing voor deze zomerse pastasalade
Als dressing voor deze zomerse pastasalade maken we een vinaigrette van citroensap, fijngesnipperde rode ui, olijfolie, zout en peper. Meng de afgekoelde pasta met deze saus, plus de gegrilde asperges, watermeloen, tomaat, komkommer, venkel, feta, rucola en basilicum. Serveer direct in een mooie saladeschaal en geniet van deze heerlijke frisse salade. Perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij de barbecue!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr farfalle pasta
- 150 gr groene asperges
- 1 rode ui (kleine)
- 1 venkel
- 250 gr kerstomaatjes
- 0,5 komkommer
- 50 gr rucola
- 2-3 takjes basilicum
- 0,25 watermeloen
- 1 citroen
- 100 gr feta
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng er een scheutje olijfolie door, roer goed om en laat afkoelen.
Snijd de asperges in stukken. Doe ze over in een kom en schenk er 2 eetlepels olijfolie overheen, hussel goed door zodat de stukken rondom bedekt zijn met olijfolie. Grill de asperges in een hete grillpan of op de BBQ tot ze donkere streepjes krijgen.
Snijd de watermeloen in stukken. Halveer de tomaatjes en hak de komkommer in stukjes. Snijd de venkel in dunne plakken.
Haal voor de vinaigrette de schil van de rode ui en hak fijn. Hak de blaadjes van 1 tak basilicum fijn en meng samen met de fijngesneden rode ui, sap van de citroen en 4 eetlepels olijfolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de afgekoelde pasta met de vinaigrette en schep voorzichtig de gegrilde asperges, watermeloen, tomaat, komkommer, venkel en rucola er door. Verkruimel de feta erover en strooi nog wat extra basilicumblaadjes over de zomerse pastasalade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in