Mango chutney

Mango chutney

Mango chutney is echt zo’n veelzijdige smaakmaker in de keuken. Het is de perfecte mix van zoet, pittig en kruidig, en geeft allerlei gerechten een extra boost. Deze chutney, met zijn zoete mango en aromatische specerijen, brengt je in gedachten zó naar een zonovergoten plek in India. En het beste is: je hebt er geen exotische markt voor nodig, gewoon een supermarkt, een pan en wat liefde (en geduld).

Hier is mango chutney lekker bij

Deze mango chutney is heerlijk als dip bij knapperige pappadums, maar ook geweldig naast een curry, als spread op een broodje met kip of zelfs als verrassende twist bij een kaasplankje.

Mango snijden
Mango chutney
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 rijpe mango's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 chilipeper
  • 1 cm gember
  • 1,5 el suiker
  • 2 el wite wijnazijn
  • 2 st kardemom
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de ui, knoflook en peper fijn. Fruit dit aan in een steelpan met een scheutje olijfolie.

  2. Snijd de mango’s in stukjes en voeg dit toe. Voeg de suiker en witte wijnazijn toe. Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan extra suiker toe.

  3. Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel. Laat de chutney ongeveer 20 minuten sudderen.

  4. Verwijder de specerijen en laat de mango chutney afkoelen. Wil je een gladde chutney? Pureer het dan nog even met een staafmixer. Bewaar in een schone, gesteriliseerde weckpot.

    Serveer de mango chutney met bijvoorbeeld pappadums.

Variatietips

Vind je het fijn als je chutney wat meer pit heeft? Laat de zaadjes in de chilipeper zitten of voeg een extra peper toe. Of houd je juist van wat meer zoetigheid? Doe er dan een schepje extra suiker in, of een kneepje honing. Ook leuk: probeer eens wat gedroogde vruchten toe te voegen, zoals abrikozen of rozijnen. Ze geven de chutney net wat extra bite en een zoete twist.

Bewaartip

Je kunt de chutney in een schone, gesteriliseerde pot een paar weken in de koelkast bewaren. Hoe langer hij staat, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus maak gerust een flinke voorraad, want dit is zo’n smaakmaker die je keer op keer uit de koelkast zal trekken.

Mango chutney

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.