Tortellini ovenschotel

Tortellini ovenschotel

Ben je op zoek naar hartverwarmend, Italiaans comfort food dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd? Dan is deze tortellini ovenschotel precies wat je zoekt. Verse pesto, sappige cherrytomaten en romige kazen passen namelijk supergoed bij kant-en-klare tortellini. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en zal zeker indruk maken op je gezinsleden.

Wat zijn tortellini?

Tortellini zijn kleine, gevulde pastarondjes die oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna komen, met name in de steden Bologna en Modena. Deze delicate pasta wordt traditioneel gevuld met een mengsel van vlees, kaas, of groenten en worden vaak geserveerd in een bouillon of met een rijke saus.

In dit recept gebruiken we tortellini gevuld met kaas, wat een supergoede basis vormt voor de ovenschotel. De zoete, geroosterde cherrytomaten en zachte knoflook voegen veel smaak toe, terwijl de pesto zorgt voor een een kruidige kick. De mozzarella en Parmezaanse kaas smelten lekker over de tortellini en creëren een goudbruine, bubbelende korst die niemand kan weerstaan – wij in ieder geval niet…

Tip: garneer de ovenschotel met verse basilicum voor een extra vleugje kleur en smaak.

Tortellini ovenschotel
Tortellini ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 440 gr tortellini (met kaas)
  • 500 gr cherrytomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Doe de tomaten en de knoflook in een ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de schaal in de oven. Haal de tomaten na ongeveer 10 minuten uit de oven en prak de knoflook met een vork.

  3. Kook de tortellini zoals op de verpakking vermeld staat, maar haal hem 2 minuten eerder uit het water. Giet af. Doe de gekookte tortellini bij de geroosterde tomaten.

  4. Voeg de pesto toe en wat peper en zout en schep om. Verdeel de mozzarella over de tortellini ovenschotel en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas. Zet de tortellini ovenschotel nog 5 minuten terug in de oven.

    Garneer de tortellini ovenschotel met verse basilicum.

Tortellini uit de oven
Tortellini recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.