Tortellini ovenschotel
Ben je op zoek naar hartverwarmend, Italiaans comfort food dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd? Dan is deze tortellini ovenschotel precies wat je zoekt. Verse pesto, sappige cherrytomaten en romige kazen passen namelijk supergoed bij kant-en-klare tortellini. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en zal zeker indruk maken op je gezinsleden.
Wat zijn tortellini?
Tortellini zijn kleine, gevulde pastarondjes die oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna komen, met name in de steden Bologna en Modena. Deze delicate pasta wordt traditioneel gevuld met een mengsel van vlees, kaas, of groenten en worden vaak geserveerd in een bouillon of met een rijke saus.
In dit recept gebruiken we tortellini gevuld met kaas, wat een supergoede basis vormt voor de ovenschotel. De zoete, geroosterde cherrytomaten en zachte knoflook voegen veel smaak toe, terwijl de pesto zorgt voor een een kruidige kick. De mozzarella en Parmezaanse kaas smelten lekker over de tortellini en creëren een goudbruine, bubbelende korst die niemand kan weerstaan – wij in ieder geval niet…
Tip: garneer de ovenschotel met verse basilicum voor een extra vleugje kleur en smaak.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 440 gr tortellini (met kaas)
- 500 gr cherrytomaten
- 3 teentjes knoflook
- 125 gr pesto
- 1 bol mozzarella
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 10 gr verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe de tomaten en de knoflook in een ovenschaal en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de schaal in de oven. Haal de tomaten na ongeveer 10 minuten uit de oven en prak de knoflook met een vork.
Kook de tortellini zoals op de verpakking vermeld staat, maar haal hem 2 minuten eerder uit het water. Giet af. Doe de gekookte tortellini bij de geroosterde tomaten.
Voeg de pesto toe en wat peper en zout en schep om. Verdeel de mozzarella over de tortellini ovenschotel en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas. Zet de tortellini ovenschotel nog 5 minuten terug in de oven.
Garneer de tortellini ovenschotel met verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in