Brie uit de oven met gegrilde nectarines
Brie-lovers, opgelet! Deze brie uit de oven met gegrilde nectarines is een soort zoet-hartig kaasplankje, een perfect zomergerecht. De kaas gaat op een oven-bakplaat en besprenkel je royaal met honing. Hop, de oven in (of op de barbecue!) en bakken maar, tot de brie zacht en smeuïg is. Leg naast de kaas ook wat trosjes witte druiven op de plaat om een zoete touch toe te voegen, en grill ondertussen de nectarines. Een mooie sla en knapperige witlof erbij, plus een vinaigrette van witte wijnazijn, honing en olijfolie voor wat extra frisheid. Oef…
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4-6 personen
- 400 gr brie (2 stukken van 200 gram)
- 2 stronkjes witlof
- 100 gr krulsla
- 3 nectarines
- 125 gr witte druiven
- 3 + 2 el honing
- 3 el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
Leg de brie op stukje bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal. Snijd de korst kruislings in met een scherp mes. Schenk 1,5 eetlepel honing over elk kaasje. Knip de druiven in kleinere trosjes en leg naast de brie. Zet ca 10-14 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Leg de stukken brie op een stuk bakpapier, dan kun je ze gemakkelijk op de schaal leggen waarop je het wilt serveren.
Haal de blaadjes witlof los, doe ze samen met de krulsla over in een schaal. Maak de vinaigrette door witte wijnazijn, 2 eetlepels honing en 1 eetlepel olijfolie met elkaar te mengen. Breng verder op smaak met peper en zout. Schenk de vinaigrette over de witlof en sla.
Snijd de nectarines in parten of plakjes en grill ze in een grillpan tot ze mooie donkere streepjes krijgen. Leg de brie uit de oven op een mooie schaal, leg de witlof, sla, druiven en nectarines erbij. Serveer met knapperige toast.
Tip: Je kunt de nectarines ook op de bbq grillen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.