
Brie uit de oven met gegrilde nectarines
Brie-lovers, opgelet! Deze brie uit de oven met gegrilde nectarines is een soort zoet-hartig kaasplankje, een perfect zomergerecht. De kaas gaat op een oven-bakplaat en besprenkel je royaal met honing. Hop, de oven in (of op de barbecue!) en bakken maar, tot de brie zacht en smeuïg is. Leg naast de kaas ook wat trosjes witte druiven op de plaat om een zoete touch toe te voegen, en grill ondertussen de nectarines. Een mooie sla en knapperige witlof erbij, plus een vinaigrette van witte wijnazijn, honing en olijfolie voor wat extra frisheid. Oef…



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4-6 personen
- 400 gr brie (2 stukken van 200 gram)
- 2 stronkjes witlof
- 100 gr krulsla
- 3 nectarines
- 125 gr witte druiven
- 3 + 2 el honing
- 3 el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
Leg de brie op stukje bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal. Snijd de korst kruislings in met een scherp mes. Schenk 1,5 eetlepel honing over elk kaasje. Knip de druiven in kleinere trosjes en leg naast de brie. Zet ca 10-14 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Leg de stukken brie op een stuk bakpapier, dan kun je ze gemakkelijk op de schaal leggen waarop je het wilt serveren.
Haal de blaadjes witlof los, doe ze samen met de krulsla over in een schaal. Maak de vinaigrette door witte wijnazijn, 2 eetlepels honing en 1 eetlepel olijfolie met elkaar te mengen. Breng verder op smaak met peper en zout. Schenk de vinaigrette over de witlof en sla.
Snijd de nectarines in parten of plakjes en grill ze in een grillpan tot ze mooie donkere streepjes krijgen. Leg de brie uit de oven op een mooie schaal, leg de witlof, sla, druiven en nectarines erbij. Serveer met knapperige toast.
Tip: Je kunt de nectarines ook op de bbq grillen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan