Tempeh

Alles over tempeh

Tempeh, een ingrediënt dat we voornamelijk kennen uit Indonesië, is een fantastische vleesvervanger gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het heeft een stevige structuur en een nootachtige smaak, waardoor het een superlekkere basis is voor allerlei gerechten. Mocht je het gezondheidsaspect belangrijk vinden: tempeh is niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan vezels en vitaminen, waardoor het een healthy toevoeging is aan je dieet. Maar wat kun je er zoal mee maken? Van een simpele Easy Vegan Bowl tot een meer traditionele Gado Gado Bowl, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tempeh marineren

Een van de beste manieren om tempeh lekkerder te maken, is door het te marineren. Door ‘m te marineren, kan het de smaken goed opnemen, wat resulteert in een gerecht met meer diepte en karakter. Je kunt het marineren met allerlei smaakmakers: sojasaus, knoflook, gember, chilipeper, of zelfs een zoete marinade op basis van ahornsiroop en mosterd. Laat het minstens een uur marineren, maar een nacht in de koelkast zorgt voor een nog beter resultaat. Deze extra stap verandert tempeh van een eenvoudig ‘saai’ iets tot een super-smaakvol product.

noedelsalade

Bereiden: hoe krijg je de perfecte tempeh?

Tempeh bereiden kan op verschillende manieren, afhankelijk van het recept en je persoonlijke voorkeur. Het bakken in de pan met een beetje olie is een snelle en eenvoudige methode die een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant oplevert. Voor een gezondere optie kun je het ook in de oven roosteren of in de airfryer bereiden, wat zorgt voor een knapperige textuur zonder te veel olie te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke Kerrie Bowl waarin de tempeh perfect tot zijn recht komt.

Vegan bowl

vegan tempeh bowl

Gado Gado bowl

gemarineerde tempeh

Kerrie bowl met geroosterde bloemkool en rozijnen

kerrie bowl

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in