Bleekselderijsap

Bleekselderijsap

Bleekselderijsap is een makkelijke en voedzame toevoeging aan je dagelijkse routine. Met een slowjuicer – en eventueel een paar extra ingrediënten – kun je een heerlijk drankje maken dat zowel verfrissend als gezond is.

Wat is bleekselderijsap?

Bleekselderijsap is een simpel, maar krachtig drankje dat steeds populairder wordt in de wereld van gezonde voeding. Uiteraard gemaakt van bleekselderij, een knapperige groente die vaak wordt gebruikt in salades en samen met wortel en ui als basis voor stoofschotels (ook wel soffrito genoemd).

Voor degenen die nog niet bekend zijn met bleekselderijsap, is het aan te raden om te beginnen met een kleinere hoeveelheid en dit geleidelijk op te bouwen. Dit geeft je lichaam de tijd om te wennen aan de nieuwe smaak en de effecten ervan. Selderij bevat namelijk veel vezels, wat een positief effect heeft op de werking van je darmen.

Bleekselderijsap

Hoe maak je zelf bleekselderijsap?

Het maken van bleekselderijsap is verrassend simpel. Begin het liefst met een stronk biologische bleekselderij, omdat deze minder bestrijdingsmiddelen bevat. Als biologische bleekselderij niet beschikbaar is, zorg dan dat je de bleekselderij extra goed wast.

In de slowjuicer

Snijd de stengels los van de basis, was ze zorgvuldig en snijd ze in kleinere stukken. Voor het beste resultaat en om alle voedzame stoffen te behouden, gebruik je een slowjuicer. Deze methode zorgt ervoor dat de essentiële voedingsstoffen en enzymen niet verloren gaan tijdens het persproces.

In de blender

Bleekselderij sap maken zonder slowjuicer kan ook: je kunt dan een blender als alternatief gebruiken. Doe de gewassen stukken in de blender met een kopje water. Blend alles tot een gelijkmatige mix ontstaat. Leg een kaasdoek of hele fijne zeef over een kom en giet het sap uit de blender er geleidelijk overheen, zodat de vezels worden gescheiden van het sap. Knijp eventueel de restjes sap eruit met je handen.

Extra tip

Als je niet elke dag tijd hebt om vers sap te maken, kun je overwegen om meerdere porties tegelijk te maken en deze in de koelkast of vriezer te bewaren. Hoewel vers sap altijd de voorkeur heeft, is dit een handige en praktische oplossing voor drukke dagen.

Extra lekker maken

Om bleekselderijsap nog lekkerder en smaakvoller te maken, kun je extra smaakmakers toevoegen. Een beetje biologische citroensap kan bijvoorbeeld zorgen voor een frisse twist. Ook het toevoegen van appel of komkommer kan het sap zachter en toegankelijker maken qua smaak. Deze toevoegingen maken het sap niet alleen lekkerder, maar voegen ook extra voedingswaarden toe.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in