vliegreis dreumes tips

Vliegen met een dreumes? Mijn 7 tips

Eerlijk gezegd weet ik niet of jullie wel wat aan mijn tips hebben. Mijn terugreis van Mauritius naar Amsterdam, verliep namelijk alles behalve soepel. Ik denk dat Merlijn van de 12 uur, zeker 6 uur heeft gehuild, hij heeft nauwelijks geslapen en wij kwamen vermoeider uit het vliegtuig dan dat we erin gingen. De heenreis verliep wel heel soepel en toch wil ik mijn ervaringen met jullie delen aan de hand van 7 tips voor een lange vliegreis met een dreumes of baby.

Overall gezien is het vliegen met een dreumes mij wel meegevallen. Vooral ook omdat we overal voorrang kregen, bij het inchecken, bij de paspoortcontrole en bij het betreden van het vliegtuig. Baby’s mogen eerst, dus je hoeft niet uren in de rij te staan. Dat vond ik een enorme pré.

merlijn

1. Maak je niet te druk

De belangrijkste tip, die ik je kan geven maak je niet te druk. Ik ben zelf vrij ontspannen en raak niet snel in de stress. Ook niet als mijn kind al 6 uur huilt en ook niet als ik daardoor boze blikken krijg. Het is nou eenmaal niet anders en je kan er toch weinig aan veranderen. Als je dan zelf ook nog heel gestresst gaat doen, wordt het volgens mij alleen maar erger. Dus houd in je achterhoofd, het is maar tijdelijk en het komt echt wel goed. De vliegreis houdt een keer op en dan ben je alles weer vergeten.

2. Huur een reiswiegje

Voor de allerkleinsten tot 10 kilo kan je een reiswiegje huren. Dit is echt perfect, want jij zit zelf op een plek met extra beenruimte en je baby kan lekker slapen. Het wiegje hangt vast aan de wand en je baby kan hierin heerlijk slapen. Houd er wel rekening mee dat je dit op tijd reserveert, want er zijn natuurlijk maar beperkte plekken hiervoor aan boord. Maar als je er een kunt bemachtigen, ga je vast een relaxte vliegreis tegemoet. Helaas was Merlijn hier al te groot en te zwaar voor. Een andere optie is om de Maxi Cosi mee te nemen, maar dan moet je wel een extra stoel boeken.

3. Snackjes doen wonderen

Omkopen met eten. Niet echt mijn ideale oplossing, maar het werkt als een tierelier. Ik had maïspuffs mee, rozijntjes, een yoghurtje en koekjes en hij heeft het allemaal opgegeten. Vooral rozijntjes doen het goed, want dan zijn ze toch al gauw een kwartiertje zoet. Het eetschema is door het tijdverschil sowieso al vaak in de war, dus wat extra snackjes kunnen wat mij betreft geen kwaad. Warm eten aan boord is trouwens wel een ding, want ze hebben geen magnetron waarin ze het hapje kunnen opwarmen. Uiteindelijk hebben wij het zakje pasta (ik had Ella’s kitchen mee) au bain marie verwarmd. Zorg ook voor voldoende drinken, tijdens het opstijgen helpt dit om de oortjes te klaren, maar de lucht is ook droog in het vliegtuig en je baby heeft veel water nodig.

4. Wissel elkaar af

Het is hard werken op zo’n lange vlucht en daarom is het slim om elkaar af te wisselen. Als de één dienst heeft, kan de ander even een spelletje doen, filmpje kijken of even slapen. Anders kom je echt geradbraakt het vliegtuig uit. De baby zit namelijk bij jou op schoot en dat is best intensief. Helemaal als je zo’n beweeglijke en actieve baby als ons hebt.

vliegreis baby tips

5. Liever 's nachts dan overdag

Op de heenweg hadden we een nachtvlucht. Toen Merlijn om 1.00 ’s nachts wakker werd en niet meer wilde slapen was ik blij dat de terugvlucht een dagvlucht was. Achteraf gezien verliep de nachtvlucht veel soepeler. Het is rustiger in het vliegtuig waardoor je kind veel minder prikkels krijgt en hopelijk beter kan slapen. Ook omdat het een natuurlijke bedtijd is en ze uiteindelijk wel moe worden. Ik zou voor de volgende keer dus echt voor een nachtvlucht kiezen (als het kan).

6. In de luiertas

Ik was voorheen nogal van het niet teveel meenemen. Met een baby of dreumes is dit een ander verhaal. Wij hadden de buggy mee aan boord (de Easywalker kan je heel klein inklappen). En een overvolle luiertas met daarin luiers, billendoekjes,  luierzakjes, extra kleding (je weet maar nooit), paracetamol, neusspray, sokjes voor koude voetjes, knuffeltje, speen, melkpoeder, heel veel snacks en eten en speelgoed. En ik heb bijna alles gebruikt, behalve de extra kleding. Het was bij ons aan boord heel warm, dus Merlijn heeft de hele vlucht alleen een romper aan gehad.

7. Zorg voor entertainment

Helaas houdt Merlijn niet van filmpjes kijken (hij is na 1 minuut al afgeleid) maar dit is een prima oplossing op een lange vlucht. Neem ook voldoende speelgoedjes mee en wissel deze af. Kijk gewoon waar je kind het liefst mee speelt en neem dit mee.  Toch doen de waterbakjes en bekerhouder het ook goed. Hij heeft zeker een half uur lang een bekertje in en uit de houder gehaald. En wij hadden het geluk dat er 2 Franse meisjes achter ons zaten die om de minuut koekoek riepen, dus Merlijn had live entertainment. Zorg dus voor afwisseling en vermaak, dan komt het vast goed.

 

vliegreis dreumes tips

Heb je zelf wel eens gevlogen met een baby? En heb je nog tips?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in