fbpx
Menu

Dit vind ik leuk en minder leuk aan mijn werk

Oh maar jij hebt makkelijk werk, gewoon een beetje koken en typen! Ik snap deze gedachte wel, maar er komt toch wel wat meer bij kijken dan alleen dit. Ik ben ondernemer, moet zelf mijn geld verdienen en moet altijd zorgen dat de website draaiende blijft. Is dat leuk? Ja! Daar kan ik kort over zijn. Zijn er ook minder leuke dingen? tuurlijk, net als in elke baan vind ik ook dingen minder leuk.

Van hobby naar business
“Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken”. Dit zei mijn collega Sjoerd altijd toen ik nog op kantoor werkte. Hij had zo gelijk! Mijn favoriete onderwerp is altijd al eten geweest, ik raakte er niet over uitgepraat. Ieder vrij moment stond ik in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Toen ik een jaar of 10 was bakte ik al complete taarten en lekker eten is een rode draad in mijn leven. Toen ik in 2010 mijn blog begon, voelde het ook echt als een hobby. En zo ging ik er ook mee om. Zelf knutselen aan de website, met een compactcamera wat foto’s maken en uploaden wanneer ik daar zin in had. Lekker vrijblijvend allemaal.

Ik heb ook veel dingen uitgeprobeerd, zo schreef ik freelance ernaast, maar had ik ook een eigen webshop, stond ik op de markt met streekproducten en had ik de theebrouwerij (een concept waar je zelf je eigen thee kon samenstellen) bedacht. Oh en ik maakte ook nog bruidstaarten van marsepein. Best veel tegelijk maar dit was een mooie zoektocht naar doen wat ik het allerliefste doe en dat is bloggen.

pauline

Dit vind ik leuk
Kom ik ook meteen op wat ik zo leuk vind aan mijn werk, de veelzijdigheid. Ik vind koken nog steeds leuk, recepten bedenken helemaal (mijn to cook lijst wordt met de dag langer) en het uitwerken daarvan vind ik ook tof! Foto’s maken ook, maar ik ben er niet zo goed in als Annika en daarom doet zij dit nu allemaal. Ik vind het nog steeds leuk (ik houd enorm van mooie plaatjes), maar omdat Annika hier zoveel talent voor heeft, houd ik me daar niet meer mee bezig. Dat is ook ondernemerschap, dingen uitbesteden die een ander beter kan. Want alleen dan kan je groeien.

Heb jij de Uit Pauline’s keuken app al? Download hem gratis in de Google Play Store of de Apple store.

Komt dat toch van pas
Een ander leuk aspect van mijn werk vind ik strategie. Waar staan we voor, wat willen we uitstralen en wat willen we nog bereiken? En vooral hoe doe je dat? kijk daar komt mijn Marketing studie toch nog van pas. Ook al was er in 2006 nog weinig social media, de basis is er. Ik vind het fantastisch om nieuwe dingen op te zetten. Zo waren wij de eerste bloggers met een boek en ook de enige bloggers met een eigen app. Grote projecten draaien, ik krijg er een kick van. Ik heb altijd nieuwe ideeën, de grootste uitdaging nu is om niet teveel te willen. Het moet ook haalbaar zijn.

Altijd aan staan
En dat is ook hetgeen wat ik minder leuk vind. Of beter gezegd wat mijn valkuil is. Mijn leven is nogal veranderd, ik ben nu moeder en werk nog maar 3 volle dagen. En ik moet alles in die 3 dagen proppen. Mijn ambitie zit mij nu soms wel eens in de weg. Als blogger moet je altijd zichtbaar blijven. Dat betekent ook ’s avonds en in het weekend foto’s uploaden, video’s maken voor de vlog en reageren op jullie vragen. Je staat altijd aan! En dat vind ik soms best lastig. Tuurlijk plannen wij heel veel in, alle blogs maar ook social media. Maar sommige dingen kan je niet inplannen. Dus ik moet dit loslaten, loslaten dat ik niet overal meer op kan reageren en accepteren dat niet alles direct hoeft. En ik denk dat jullie dat ook wel begrijpen, want met honderden reacties op een dag, lukt het gewoon niet om iedereen antwoord te geven.

Al 8 jaar lang
Binnenkort bestaat mijn blog 8 jaar. Al 8 jaar lang doe ik dit werk met veel plezier. Al 8 jaar lang raken mijn ideeën niet op en al 8 jaar lang heb ik iedere dag weer zin om aan de slag te gaan. Wat is er veel veranderd in die tijd. De grootste verandering en voor mij de beste beslissing ooit is dat Annika erbij gekomen is. Het is zo fijn om niet alles alleen te doen, niet iedere beslissing zelf te hoeven maken en ook gewoon op vakantie te kunnen omdat de ander alles wel draaiende houdt. Zonder haar was ik niet zover gekomen. En zonder haar was het gewoon minder leuk. Mensen vragen wel eens: “wanneer stopt dit?” Stoppen? Dit is nog maar het begin. Op naar nog heel veel mooie jaren!

pauline

Mijn boek Feel Good Food ligt nu in de (digitale) boekhandel. Boordevol lichte, snelle en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Nicole
    13 november 2018 om 14:34

    Gefeliciteerd met het 8 jarige bestaan!

    Beantwoorden
  • Annika
    16 november 2018 om 16:19

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  • Ilana
    12 november 2018 om 19:37

    Leuk om te lezen! En wat heb je veel bereikt, om trots op te zijn. Ik lees met veel plezier je blog.

    Beantwoorden
  • Marja Verheijen
    12 november 2018 om 18:44

    mooi eerlijk verhaal, Ik hoop inderdaad dat je nog vele jaren doorgaat want ik haal mijn wekelijkse menu inspiratie o.a. bij jou vandaan. En gelukkig vinden mijn huisgenoten jouw recepten ook steeds lekkerder..

    Beantwoorden
  • Ilona
    12 november 2018 om 14:22

    Echt super knap hoe je dit allemaal doet in 3 dagen!

    Beantwoorden
  • Anjascholma
    12 november 2018 om 12:30

    Wat een leuk verhaal Pauline, ook voor Annika, heel fijn 2 zussen samen in een bedrijf, ga zo door, nog heel veel goede jaren gewenst , trots op jullie!!!!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen