Donna Hay Modern Baking

Boekreview Modern Baking van Donna Hay

Wij zijn fan van Donna Hay. En wat maakt ze toch een prachtige boeken. Haar nieuwste boek Modern Baking is weer een plaatje om te zien. Alles wat je ziet, doet je watertanden. Je krijgt meteen de kriebels om lekker te gaan bakken. In dit artikel vertel ik je waarom dit boek bij jou op de plank moet staan. Lees snel verder voor mijn review van Modern Baking.

Donna Hay Modern Baking

Fotografie en styling
Nou laten we beginnen bij de prachtige foto’s. Wow! Wat doet ze dit toch iedere keer goed. Eh, nou ja haar stylist en fotograaf natuurlijk. Want ik denk dat Donna niet zelf meer achter de camera staat. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig en bij ieder beeld wat je ziet loopt het water je in de mond. En dan doe je het als stylist en fotograaf heel goed. Een grote inspiratiebron voor mij als foodstylist, maar ook gewoon heel leuk om naar te kijken en doorheen te bladeren.

[blockquote text=’Ieder hoofdstuk begint met een aantal recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Echt, ik lieg niet als ik zeg dat ik bijna een hap van het papier zou willen nemen. Haha! ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Taarten, koekjes en alles daartussenin
Zo luidt de ondertitel van het boek. Wat je dus kunt verwachten? Zoet, heel veel zoet. De hoofdstukken uit het boek zijn: Chocolade, Karamel, toffee en koffie, Suiker en specerijen, Vruchten en bessen en tot slot Melk en room. Ieder hoofdstuk begint met een aantal recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Echt, ik lieg niet als ik zeg dat ik bijna een hap van het papier zou willen nemen. Haha! Deze recepten zijn wat uitgebreider, iets langere ingrediëntenlijsten. Maar dat is helemaal niet erg. Dit zijn recepten waar je de tijd voor neemt. Op een zondag iets lekkers bakken, een pure vorm van ontspanning.

Modern Baking Donna HayModern Baking review

Quick Fix en Fresh & Light
Dan komen we aan bij de Quick fix recepten. Dit zijn snelle en makkelijke recepten met vaak een handvol ingrediënten. Dus ben je druk, maar wil je wel iets lekkers maken voor de visite? Dan kun je hier iets uit maken. Tot slot volgt het onderdeel Fresh & Light. Hier vind je de wat ‘gezondere’ recepten. Voor als je wel iets lekkers wilt eten, maar toch wat gezonder wilt geniete. Donna gebruikt ingrediënten als rauwe cacao, kokosolie, volkorenbloem, amandelmeel of ahornsiroop.

[blockquote text=’En ook van de karamelcrunch-ijsjes met zeezout maakt mijn hart een sprongetje. En de rabarberjamkoekjes met witte chocolade zien er ook al zo lekker uit. Je merkt het al, ik kan niet kiezen!’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Mijn favorieten
Pff, daar vraag je me wat. Eigenlijk vind ik alles wat in dit boek staat lekker. Of het nu de koffiecheesecake met koffiesiroop is of de  yoghurttulban met passievruchtensiroop. Ik lust het allemaal. Ik zal nog een paar recepten opnoemen ter inspiratie, want het is veel te veel om allemaal te benoemen in dit artikel. Zo lijken mij de cacao-karamelhapjes ontzettend lekker. En ook van de karamelcrunch-ijsjes met zeezout maakt mijn hart een sprongetje. En de rabarberjamkoekjes met witte chocolade zien er ook al zo lekker uit. Je merkt het al, ik kan niet kiezen!

Boek Modern BakingModern baking Donna Hay

Modern Baking van Donna Hay is een boek dat iedere bakliefhebber op zijn boekenplank moet hebben staan. Het is alleen al een feestje om doorheen te bladeren, maar zeker ook geschikt om uit te bakken. De variatie van de wat uitgebreidere en makkelijke recepten is heel erg fijn. Zo kun je op ieder moment bekijken waar je zin en tijd voor hebt. Het boek is absoluut een aanrader om cadeau te doen aan iemand die van bakken houdt. Daar maak je deze persoon onwijs blij mee, dat weet ik zeker! En, wat denk jij? Is dit boek iets voor jou?

Boekreview Modern Baking

Titel
Modern Baking

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 35,- bij Bol.com of de lokale boekhandel

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in