Leonie ter Veld

Waar eet..Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Leonie kennen jullie waarschijnlijk allemaal al. Bekend van de leuke foodblog Gewoon wat een studentje ’s avonds eet, tostikoningin van Nederland en bovenal een grappig en lekker nuchter! We weten dat ze dol is op tosti’s, maar wat is nou haar favoriete hotspot? En wat lust ze absoluut niet? We vroegen het aan haar en zoals we van Leonie gewend zijn windt ze er geen doekjes om 😉
Leonie Ter Veld

Wie ben je en wat doe je?
Leonie ter Veld, 28 jaar oud, fulltime foodblogger van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Op mijn site schrijf ik bijna iedere dag vol enthousiasme over lekker en makkelijk avondeten, zonder poespas. Geen gezonde toestanden, gewoon lekker, makkelijk en snel. Ik heb drie kookboeken geschreven, waaronder TOFFE TOSTI’S, mijn laatste boek dat volledig over tosti’s gaat. ?Daarnaast reis ik de wereld over om lekker te eten en nog meer inspiratie op te doen, woon ik samen met mijn vriend in Amsterdam (en verhuizen we binnenkort dus naar Haarlem), ben ik gek op poezen, mooi interieur, het strand, mijn neefje Oscar en dat alles kun je volgen via mijn Instagram.com/Lterveld.

Eet je vaak buiten de deur? en wat is jouw favo hotspot?
Ik probeer iedere week een keer buiten de deur te eten, omdat ik graag op de hoogte blijf van alle nieuwe restaurants, vooral in Amsterdam. Mijn favoriete restaurant OOIT is Gin Neo in Amsterdam en ik moet met pijn in mijn hart meteen vertellen dat ze een maand geleden gesloten zijn. ZO VRESELIJK! Ik ben dus nog op zoek naar een nieuwe favoriet… Verder ga ik heel graag naar Pesca om vis te eten. Overdag vind ik het leuk om te werken in De Huiskamer van Rembrandt; dit is echt een super toegankelijk en leuk koffietentje/lunchroom (en heel kidsproof) aan de rand van het Rembrandtpark in Amsterdam. Zo’n fijne plek! En langzamerhand probeer ik natuurlijk Haarlem te ontdekken en tot nu toe is mijn favoriete adresje daar de Dakkas.

[blockquote text=’ Ik heb serieus een paar jaar gehad waarin ik bijna iedere dag een hele zak chips leeg at (of in ieder geval 4x per week) en dat was zooooooo lekker. Ik ben écht gek op chips. ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Leonie Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Wat is jouw gekste of slechtste eetgewoonte? 
Ik ben verslaafd aan frikandel speciaal en laat regelmatig eentje thuisbezorgen via thuisbezorgd.nl, van de snackbar op 5 minuten lopen van mijn huis, om half 12 ’s avonds. Dit is echt zo schandalig, maar soms (vaak) heb ik er zo veel zin in, dat ik het maar gewoon bestel. En het ellendige is ook nog dat je minimaal voor €8 moet bestellen, maar dan wil ik niet een hele maaltijd, want ik heb natuurlijk allang avond gegeten en dus vul ik m’n bestelling aan met Ben & Jerry’s omdat ik dat kan invriezen, hahaha. Wat erg dit.

Een andere slechte eetgewoonte was mij chipsverslaving. Ik heb serieus een paar jaar gehad waarin ik bijna iedere dag een hele zak chips leeg at (of in ieder geval 4x per week) en dat was zooooooo lekker. Ik ben écht gek op chips. Gek genoeg was ik toentertijd geen gram zwaarder dan ik nu ben, terwijl ik er nu al heel lang mee gestopt ben. Cold turkey. Het schijnt dus echt dat zoiets als een chipsverslaving bestaat (ik las er later over) en de enige manier om er mee te stoppen was gewoon van de een op andere dag écht geen chips meer eten. Ik vind het het moeilijkste op aarde en ik mis het intens, maar dit was natuurlijk niet echt een gezonde hobby, dus ik moest er mee stoppen van mezelf. Haha!

[blockquote text=’Ik hou eigenlijk helemaal niet van toetjes en zoetigheden, dus de kans is groter dat ik een kaasplankje bestel, met een lekkere desertwijn erbij. Mjam!’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Hoe ziet jouw favoriete driegangen diner eruit? 
Mijn favoriete voorgerecht is Carpaccio. Echt super saai, maar ik vind het ZO lekker, dat ik het toch vaak wel bestel. Als hoofdgerecht kies ik vaak iets vegetarisch; ik ben geen vegetariër maar met een dik groot stuk vlees maak je me niet per se dolgelukkig; eerder kies ik voor een truffelrisotto of andere goddelijke pasta. Als nagerecht ben ik gek op weer zoiets saais: crème brûlée vind ik echt de bom. Maar ik hou eigenlijk helemaal niet van toetjes en zoetigheden, dus de kans is groter dat ik een kaasplankje bestel, met een lekkere desertwijn erbij. Mjam!

Leonie toffe tosti's

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 
Bij één supermarkt. Ik ga vanuit gemak altijd naar de Albert Heijn, omdat die het dichtst bij m’n huis zit en alles heeft wat ik nodig heb.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure? 
Appelmoes. Ik eet dat het liefst iedere dag en overal bij. Worst met appelmoes, chili con carne met appelmoes, stamppot met appelmoes… Ik vind het ook echt onbegrijpelijk dat grote ketens als FEBO en Smullers niet de optie ‘patat met appelmoes’ aanbieden. On-ge-loof-lijk.

We stelden ook nog een paar snelle vragen en dilemma’s voor aan Leonie:

Coffeelover of theeleut
Theeleut! Ik ben echt gek op koffie, maar ik kan helemaal niet tegen cafeïne; daar word ik zó zenuwachtig van; hartkloppingen, zweethanden, helemaal veel te druk en helemaal in de toestand. Niet voor mij: geef mij maar lekker groene thee, met zo min mogelijk theïne ;-).

Favo tafelgezelschap: 
Mijn vriend Jan. Echt; deze man is zooooo’n lekkere vreetzak; net als ik. Alles wat ik ‘m voor zet vindt hij lekker en hij is net zo gek op uit eten gaan als ik. Ik vind het zo fijn dat we samen ZO kunnen genieten van eten.

Als ik een keer uitgebreid mag dineren met een beroemd persoon/icoon, dan is dat met…
Oh man, ik heb zo ontzettend last van zenuwen als ik iets spannend moet doen, dat ik tijdens een diner met een beroemd persoon echt geen hap door m’n keel zou krijgen. Maar voor het idee: ik zou dollllgraag eens een wijntje (tegen de zenuwen, haha) drinken met Casey Neistat. Ik denk dat ik van hem heel veel kan leren over anderen inspireren en het leven leven.

Leonie ter Veld

Hier hou ik absoluut niet van: 
GEKOOKTE EIEREN ZIJN DE HEL!!!

Uitgebreid kokkerellen of quick and easy? 
Quick and easy! Dat is precies waarover ik schrijf op mijn blog! 😀

Dank je wel Leonie voor de superleuke antwoorden. Wil je meer van Leonie zien? Volg haar dan op instagram!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in