Menu

Easy: Gnocchi met venkelworst

Ik heb weer eens een recept met gnocchi gemaakt. Een lekkere winterse variant met venkelworst en cavolo nero. Dat laatste is een Toscaanse boerenkool, ook wel bekend als palmkool. Niet alleen heel mooi om te zien, maar vooral ook lekker veelzijdig in gebruik. Maar de star in dit gerecht is toch wel de venkelworst. Je kunt ze bij de betere slagers en speciaalzaken krijgen (die van Brandt en Levie zijn lekker). En de appie heeft ze ook, maar die vind ik minder lekker.

Ik kook de gnocchi eerst even kort voordat ik hem bak. Dat hoeft niet perse. Je kunt het ook zo uit de verpakking mee bakken. Ik zeg verpakking want ik heb mijn gnocchi deze keer niet zelf gemaakt. Wil je dat liever wel? Dan is dit een fijn recept. Maar ik wilde het graag even makkelijk houden en snel. Dat is dit recept zeker, binnen een half uur kan je aan tafel. Ook wel eens fijn he op een doordeweekse woensdag. Oh en kan je nou geen cavolo nero vinden, dan is gewone boerenkool ook een aanrader.

gnocchi-met-venkelworstshop markt

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. venkelworst
600 gr gnocchi
250 gr cavolo nero
1 ui
2 teentjes knoflook
Rasp van een halve bio cirroen
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart,

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de venkelworstjes in stukjes. Bak dit rondom aan in een grote pan.

Haal de venkelworst uit de pan en voeg de gekookte gnocchi toe. Bak dit rondom aan.

Verwijder de dikke nerven van de cavolo nero en snijd het in stukjes. Was het en voeg het bij de gnocchi. Bak dit rondom aan.

Voeg de rasp van een halve citroen en wat peper en zout toe.

Voeg de venkelworst bij de gnocchi en roer het nog even kort om.

Verdeel de gnocchi over 4 borden. Garneer ieder bordje met wat geraspte Parmezaan.

gnocchi-met-venkelworst gnocchi-met-venkelworst

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Marlies Van Kol
    14 augustus 2017 om 17:49

    Super lekker! In plaats van venkel worst heb in verse worst van de slager gebruikt, en in plaats van de kool spinazie. De restjes waren de dag erna lauwwarm als lunch ook nog erg lekker!

  • Rena
    18 januari 2017 om 09:57

    Perfect dish for cold days like we have today here in Bavaria :) Thanks for sharing! xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.