Stroopwafelcake
Dit lekkere recept voor stroopwafelcake moeten we met jullie delen. Het is een recept uit Het Basis Bakboek van Laura’s Bakery. Deze stroopwafelcake heeft het beste van beide werelden. De Oer-Hollandse stroopwafel en luchtige, boterzachte cake. Dit recept is super eenvoudig om te maken. Ook leuk om samen met de kinderen te doen.
Stroopwafelcake recept
Dit stroopwafelcake recept is super eenvoudig. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar pakje uit de supermarkt halen, maar zelf maken is net zo makkelijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten afwegen, bij elkaar mixen en in de oven zetten. Een kind kan de was doen. Versier de stroopwafelcake met lekker veel stukjes stroopwafel. Helemaal feestelijk maken? Drizzle er dan nog wat karamelsaus overheen. Yum!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor cake van 25cm
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 tl kaneel
- snufje zout
- 150 gr stroopwafel (+ extra voor topping)
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.
Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.
Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.
Bewaren
Bewaar deze cake afgedekt (in een taartdoos of met wat aluminiumfolie) tot 3 dagen in de koelkast.
Baktips
Gaat het bakken van de cake niet zoals gepland? In dit artikel lees je al onze tips en tricks om je mislukte cake te redden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in