Video Mexicaanse Nachoschotel uit de oven

Ik denk dat dit toch wel het ultieme party, comfort, -weekend food is. De Mexicaanse nachoschotel uit de oven is mijn favoriete snack. Ik maak hem regelmatig in het weekend. Als er vrienden op bezoek komen of wanneer ik een feestje organiseer. In de video laat ik zien hoe makkelijk het is om deze nachoschotel te maken. Echt, een kind kan de was doen! Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Van enchilada’s tot aan taco’s en van wraps tot aan nacho’s. Ik vind het allemaal even lekker. Ik weet niet of ze in Mexico ook nacho’s op deze manier eten, maar dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Vroeger at ik mijn nacho’s alleen met een beetje salsasaus en gesmolten kaas. Maar deze versie met gehakt, kidneybonen (ik ben ambassadeur van dit leuke boontje) en mais is veel lekkerder en vult ook aardig.

Je kunt de Mexicaanse nachoschotel eventueel serveren met wat guacamole of zure room erbij. De kids kunnen dit recept ook wel waarderen, denk ik. Het is echt een feestmaal. Het ziet er ook meteen partyproof uit. Maar het kan ook prima als je een avondje op de bank chillt. Dat doe ik stiekem ook hoor. Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten:
300 gr gehakt
1 ui + 2 knoflooktenen
1 tl komijn
1 tl chili
1 tl paprikapoeder
400 gr tomatenblokjes uit blik
200 gr mais uit blik
225 gr  HAK kidneybonen in stazak
75 gr tortillachips
50 gr cheddar
Evt. zure room en guacamole

Zo maak je het
Fruit de gehakte knoflook en ui aan in wat olijfolie. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en bak mee. Breng het gehakt op smaak met de komijn, de chili, paprikapoeder en wat zout. Voeg de tomatenblokjes toe.

Voeg vervolgens de mais en de kidneybonen toe en meng alles door elkaar.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de nachochips in het gehakt en strooi de cheddar er overheen.

Zet de nachoschotel 5 a 10 minuten in de oven, totdat alle kaas gesmolten is. Serveer eventueel met wat guacamole en zure room.

 

Nacho's

Nacho's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Weekendbites: Hamburger met gegrilde perzik van Eva
Hotspot: Nolita pizzabar Haarlem
Bewaar
9 Comments
 • Demi | DE KOOKFABRIEK

  29 juli 2016 at 08:02 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit. Met meer vulling/minder chips lijkt me dit ook een volwaardige maaltijd.

 • Pauline

  28 juli 2016 at 14:54 Beantwoorden

  Ik zat net een beetje te brainstormen over Mexicaanse burgers. Dit recept neem ik dus gelijk even mee voor inspiratie!

 • Inez

  22 mei 2016 at 16:24 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Snel pinnen voor een volgend feestje! 😉

 • Annemieke Kroeze

  21 mei 2016 at 17:31 Beantwoorden

  Wat een leuk idee om de chips er in te steken in plaats van op te leggen! Ziet er super uit!

 • Anne

  21 mei 2016 at 13:29 Beantwoorden

  Ohh dit ziet er gewoon te lekker uit! De foto’s zeggen al genoeg..

 • Anneke

  21 mei 2016 at 09:33 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit!!!

 • Sanne

  21 mei 2016 at 08:53 Beantwoorden

  Wat een leuke ovenschaal! Van welk merk is die?

Plaats een reactie