fbpx
Menu

BBQ is on: Geroosterde Aubergine

Ik houd van barbecuen. Lekkere goudbruine worstjes, sappige burgers en lichte zalmspiezen. Broodjes met zelfgemaakte smeersels erbij en klaar ben je. Wist je dat aubergine van de barbecue ook superlekker is. Deze geroosterde aubergine is een superfijne afwisseling tussen het vlees en de vis. En ook perfect voor vegetariërs die ook gezellig mee willen barbecuen. De tijd van alleen vlees is echt voorbij hoor. Je kunt de aubergine op verschillende manieren op smaak brengen. Ik heb nu gekozen voor een Midden Oosters tintje en gebruikte za’atar. Dat is een heerlijk kruid, het lijkt een beetje op tijm en ook een beetje op oregano. Samen met knoflook een echte smaakmaker voor de aubergine.

Za’atar koop je bij de Turk. Maar ik heb het ook al bij Appie gespot. Ik heb de aubergines nu in plakken gesneden, want dan zijn ze extra snel klaar. Maar je kunt ze ook in zijn geheel poffen op de barbecue. Als je lekker de tijd hebt (lees als je geen extreme honger hebt) dan is dat een goede optie. Het duurt een minuut of 40, maar dan heb je ook wat. De grap is dat ik alle barbecuerecepten die nu online komen, vorig jaar al maakte. Alleen toen liet de zon ons in de steek en ging ik al snel over op herfstrecepten. En waarempel dat lijkt dit jaar gewoon weer te gebeuren. Nou mooi niet, ik deel die recepten hoe dan ook. Geen barbecue bij de hand of plensweer? leg ze dan lekker in de grillpan. Net zo lekker.

geroosterde aubergine geroosterde aubergineIngrediënten voor 4 personen
2 aubergines
1 teentje knoflook
2 tl za’atar
6 el olijfolie
Zout

Zo maak je het
Maak eerst een kruidenolie. Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de za’atar en iets zout toe en meng kort.

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de plakken aan weerszijden met de kruidenolie en leg ze op de barbecue.

Rooster de aubergines in een paar minuten gaar. Dit gaat vrij snel.

Serveer de geroosterde aubergine meteen.

Heb je wat over? Het is ook koud lekker in een salade.

geroosterde aubergine geroosterde aubergine

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Marc van Rooij
    4 mei 2019 om 12:51

    Ik heb ze op de Japanse bakplaat gelegd ..... Heerlijk

    Beantwoorden
  • Tanja
    19 juli 2016 om 07:42

    Dit lijkt me echt heerlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen