Menu

Easy: Gevulde aubergines

Vandaag deel ik het recept van deze gevulde aubergines met couscous. Aubergine is een van mijn favoriete groenten, samen met de courgettes delen ze een eerste plaats. Ik vind het altijd fijn als een groente veelzijdig is. Zo kun je met aubergines ook alle kanten op. Je kunt ze grillen, verwerken in een lasagne, op de bbq bereiden of vullen, zoals ik nu heb gedaan. Couscous eet ik vaak in het voorjaar en de zomer. Deze couscous heb ik op smaak gebracht met kikkererwten, paprika, munt en aubergine. Het is natuurlijk zonde om de vulling van de aubergine weg te gooien, die kun je heel goed verwerken in de couscous. Door het toevoegen van munt krijgen deze gevulde aubergines een frisse en zomerse smaak. Doe daar de lichte yoghurtsaus bovenop en je hebt een heerlijk zomers gerechtje.

Ik had aan alleen de gevulde aubergines genoeg. Maar je kunt er eventueel eens stukje vis of een salade bij serveren.   Ik vind het soms lastig om vegetarische gerechten te bedenken, maar deze gevulde aubergines kan ik in ieder geval weer aan mijn lijstje toevoegen. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar probeer wel een paar keer per week vegetarisch te eten. Ik maak ook regelmatig de Melanzane met aubergine, ook superlekker! Ik heb de aubergines in dit gerecht bestreken met een knoflookolie. Dit geeft een lekker smaakje aan de aubergines. De feta en de yoghurtsaus maken het gerecht lekker fris. Een perfecte combinatie!

Gevulde aubergines

Ingrediënten voor 2 personen
2 aubergines
1 rode paprika
1 klein blikje kikkererwten
100 gr couscous
1 teentje knoflook
75 gr feta
Olijfolie
4 el Griekse yoghurt
Gerookt paprikapoeder
Handje munt
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht).

Snijd de aubergines in de lengte doormidden.

Maak een knoflookolie door een flinke scheut olijfolie te mengen met een knoflookteen (geperst).

Bestrijk de aubergines met de knoflookolie en breng op smaak met wat peper en zout.

Leg de aubergines op een bakplaat en verwarm ze 35 – 40 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de couscous klaar. Doe de couscous in een schaal. Giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het apart. Na 10 minuten is de couscous klaar. Roer het los met een vork.

Haal de aubergines uit de oven. Snijd ze ongeveer 1 cm vanuit de rand in en lepel de vulling eruit. Hak de vulling in kleine blokjes en voeg deze toe aan de couscous.

Snijd de paprika in kleine blokjes.  Voeg dit samen met de kikkererwten en de verkruimelde feta bij de couscous. Hak de munt grof en voeg dit ook toe. Meng kort.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, wat grof gehakte munt en iets gerookt paprikapoeder.

Vul de aubergines met de couscous. Garneer de gevulde aubergines met de yoghurt munt saus.

Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

18 reacties

 • manon1
  22 maart 2017 om 21:42

  Dit was heerlijk!

 • Pauline
  1 juli 2016 om 17:06

  Leuk om te horen, altijd welkom hier.

 • Ludo
  29 juni 2016 om 23:23

  Super, vanavond gemaakt - de Griekse yoghurt dressing smaakte wat flets, die heb ik "gepimpt" met look (vers) en curry (poeder).

  De paprika die ik rauw lastig verteer heb ik gedunschild en 20' mee laten garen in de oven.

  Een lekker recept, deze site toegevoegd aan mijn favorieten!

 • Michelle
  28 juni 2016 om 16:23

  Hmm ik ga dit zo maken, kijk er al de hele week naar uit. Hopelijk is het wat ik er van verwacht hihi. Lijkt me heerlijk

 • Ger
  24 juni 2016 om 20:53

  De foto's zien er zo mooi uit. Het water loopt me in de mond! Ik ga dit binnenkort uitproberen.

 • Pauline
  24 juni 2016 om 14:51

  Ik heb het even aangepast :)

 • Patricia
  23 juni 2016 om 20:02

  Het recept klopt nog niet hoor, je moet vlg recept de aubergine al bij de couscous doen terwijl hij nog in de oven ligt.
  Verder is 250 gr --> 125 gr per persoon echt heel veel! 125-150 gr voor 2 personen lijkt me voldoende inderdaad.
  Behalve dit "commentaar" lijkt het me verder wel echt een toprecept wat ik zeker een keer ga maken!

 • Gerdien
  23 juni 2016 om 19:36

  Vanavond dit recept gemaakt en het was echt heeeerlijk! Alleen had ik nog heel veel couscous over....ik denk dat 150 gram al meer dan genoeg zou zijn!

 • Anne
  22 juni 2016 om 21:25

  Dit kan ik echt elke dag eten, zo lekker!
  Ik zag dat je een klein foutje had gemaakt in het recept: je schrijft dat de aubergine blokjes al bij de couscous doet wanneer je de paprika erbij doet, en daarna herhaal je nog eens dat je de aubergine erbij doet. Of begrijp ik het verkeerd?

 • Aafke
  22 juni 2016 om 17:59

  Oh dit klinkt lekker!!

 • Irene
  22 juni 2016 om 16:18

  Ziet er goed uit!
  Ik ben zelf vegetariër, dus ben altijd heel blij met een vega recept. Mijn uitdaging is het de laatste tijd om vegan te koken. Lukt heeeeel vaak niet (want kaas ;) ) maar af en toe zit er wel een top recept tussen.

 • Margot
  22 juni 2016 om 10:49

  Ik was vroeger geen fan van aubergine, maar tegenwoordig kan ik het wel waarderen. Dit wil ik dus wel eens proberen!

 • Annika
  22 juni 2016 om 08:49

  Oeps, ja het zijn 2 aubergines voor 2 personen (dus 4 halve) ;)

 • Jessica
  22 juni 2016 om 08:45

  Lijkt me lekker, ga ik proberen. Maar klopt het recept wel ? 4 aubergines (8 halve) voor 2 personen is dat niet een beetje veel? Of zijn het 4 halve (2 hele) of is het voor 4 personen?

 • Annika
  22 juni 2016 om 08:32

  De aubergine gaat in de oven en is niet rauw. En het is een soort couscous salade wat in de aubergines gaat, dus dan vind ik rauwe paprika wel kunnen.

 • Annika
  22 juni 2016 om 08:31

  Klopt helemaal, ik heb het aangepast in het recept.

 • Miriam
  22 juni 2016 om 08:18

  Lijkt me niet zo lekker met rauwe aubergine blokjes en paprika ? Ik zou de aubergine en paprika zachtjes bakken in olijfolie met wat ui en knoflook .. En dan pas bij de couscous doen...

 • Eli
  22 juni 2016 om 07:48

  De blokjes aubergine blijven dus rauw? Aubergine mag vanwege solanine toch niet rauw gegeten worden (ivm darmklachten)?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.