Groentelasagne
Lekker groentelasagne recept met laagjes courgette en pastasaus, hij staat in 25 minuten bij jou in de oven! De pastasaus maak je zelf van ui, blikjes tomaat en reepjes rode paprika. Door er paprika in te verwerken eet je extra veel groenten en het geeft het gerecht extra veel smaak. Wij gebruiken graag pomodorini tomaatjes uit blik. Dit zijn lekkere rijpe kerstomaatjes in blikje. Ze zijn niet alleen veel smaakvoller dan gewone tomatenblokjes, ze zorgen er ook voor dat je in een mum van tijd een lekkere dikkere saus maakt. De blikjes koop je in de supermarkt. Zorg er echt voor dat je de saus goed in laat koken, in oven laten de courgettes vocht los, wanneer je saus ook nog heel waterig is krijg je een hele waterige groentelasagne. Wanneer je het lekker vindt kun je naast geraspte kaas ook mozzarella over de bovenkant van de lasagne met courgette verdelen. Liever helemaal vega? Laat de Parmaham dan achterwege. Kijk hier voor nog meer lekkere lasagne recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 3 courgettes
- 2 rode paprika's
- 4 takjes peterselie
- 3 takjes basilicum
- 3 el julienne zongedroogde tomaat (uit pot )
- 2 blikjes tomatenblokjes of pomodorini
- 200 gr Parmaham (optioneel)
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 4-5 el slagroom
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Was de courgettes en snijd ze in de lengte in dunne plakken van 0,5 cm. Gebruik eventueel een mandoline als je die hebt, dan ben je sneller klaar. Hak de blaadjes peterselie en basilicum fijn, doe in een kom en meng de geraspte kaas er door. Zet even apart.
Was de paprika’s, halveer ze en haal de zaadlijsten er uit. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de paprikareepjes er in en bak 2-3 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de blikjes tomaat toe en roer de zongedroogde tomaat er door. Zet het vuur iets hoger en kook in 8 minuten tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Schep 2-3 opscheplepels van de saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met een klein handje van het kaas en kruiden mengsel. Verdeel er 1 eetlepel slagroom over. Leg dakpansgewijs de plakken courgette er over (zoals je een lasagne zou maken). Leg daarop plakken parmaham. Liever vega? Laat de Parmaham dan achterwege. Herhaal de stappen vanaf de saus. Maak zo 3 laagjes met de courgette, eindig met een laagje courgette.
Bestrooi de bovenste laag met het laatste beetje kaas en kruiden en 2 eetlepels slagroom. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven tot de courgette gaar is en de bovenkant mooi goudbruin. Garneer eventueel met nog wat blaadjes verse kruiden (basilicum en peterselie). Wanneer de courgettes bij jou toch heel veel vocht hebben losgelaten en de saus waterig is geworden tijdens het bakken in de oven, kun je er gerust wat met een lepel uitscheppen voordat je de courgette lasagne serveert.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in