Menu

Video: DIY tortilla wraps van spelt

Zelf tortilla wraps maken is helemaal niet ingewikkeld. In deze DIY laat ik jullie zien hoe je heel easy zelf tortilla wraps van speltbloem maakt. Eerlijk is eerlijk, ik koop tortilla wraps ook nog regelmatig in de supermarkt, maar de zelfgemaakte tortilla’s zijn toch het lekkerst. Ze zijn veel smaakvoller dan de tortilla wraps uit de supermarkt. En zoals ik al zei, het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het deeg eventueel van tevoren al maken.

Ik heb de tortilla wraps gemaakt van speltbloem. Je kunt uiteraard ook gewone bloem gebruiken. Verder heb je alleen wat zout, olie, bakpoeder en water nodig. Nadat je de tortilla wraps gemaakt hebt, kun je er een lekker gerecht mee bereiden. Maak bijvoorbeeld deze Mexicaanse enchilada’s met kip of een Wrap bowl met halloumi.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 6 tortilla’s
250 gr speltbloem
0,5 tl zout
2 tl olie
1 tl bakpoeder
150 ml lauwwarm water

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten met een pollepel vlug door elkaar.

Kneed er met je handen een soepel en elastisch deeg van. Is het mengsel nog te droog?, voeg dan wat extra water toe.

Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.

Verdeel het tortilla deeg in 6 gelijke bolletjes. Laat deze onder wat huishoudfolie, minimaal een half uurtje rusten.

Verhit een droge koekenpan op het vuur.

Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje deeg uit tot een grote ronde tortilla. Probeer het zo dun mogelijk uit te rollen.

Draai de wraps tussentijds rond, zodat deze niet blijft plakken aan je werkblad.

Leg de tortilla in een droge koekenpan en bak deze in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin.

Bak de tortilla wraps niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen.

Het lekkerste is om de tortilla’s meteen op te eten.

Het deeg kan je eventueel wel een avond van tevoren maken. Bewaar de deegbolletjes tot gebruik in de koelkast onder huishoudfolie.

tortilla wraps

tortilla wraps

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

 • Pauline
  26 juni 2017 om 12:58

  Dat komt door het speltmeel, dat is vaster van structuur. Met bloem heb je dit minder.

 • Felke
  26 juni 2017 om 07:24

  Ik probeerde het met speltmeel in plaats van speltbloem omdat dat hier in huis was, maar die zijn niet buigzaam genoeg ? Van zodra ik ze wilde rond mijn vulling plooien, gingen ze scheuren! Wat kan ik fout hebben gedaan?

 • Jessica
  21 juni 2017 om 20:58

  Wat een makkelijk en smakelijk recept. Zeker met de biefstuk, groene en rode salsa erbij. Ze waren héérlijk. Dank je wel voor de insparatie

 • Annika
  13 april 2017 om 09:23

  Ik zou ze niet invriezen. Je kunt wel het deeg bewaren in de koelkast. Maar meteen opeten is het lekkerst.

 • Sannevanderlinden
  11 april 2017 om 20:54

  Net gemaakt ging super goed. Maar hoe kan ik ze het beste bewaren in de diepvries?

 • Pauline
  23 januari 2017 om 12:48

  Ja dat kan zeker.

 • Joachim
  22 januari 2017 om 21:09

  kan je deze ook oprollen? want ze lijkten zo hard? Ik zou graag een wrap maken die je uit de hand kan eten. Nuja, ik ga het morgen eens testen.

 • Marlet
  29 augustus 2016 om 09:00

  Fijn recept. Onze spelt-wraps werden heerlijk. Ik heb spelt-meel gebruikt in plaats van bloem.

 • Pauline
  1 juni 2016 om 11:08

  Jawel dat kan wel

 • Pauline
  14 maart 2016 om 15:55

  Die is van Menu via bol.com of fonq ;)

 • Marjolijn
  13 maart 2016 om 20:28

  Die ga ik zeker eens proberen.
  Vraag: waar heb je je peper en zoutmolen gekocht? Super tof!

 • Wendy
  20 februari 2016 om 10:08

  Ik heb ze gisteren gemaakt en zijn goed gelukt! Eerste keer was ook een drama. Ik heb het water beetje voor beetje toegevoegd, vrij lang gekneed en deeg ruim een uur weggelegd. Gewoon nog een keer proberen!.

 • Deborah van der Pol
  11 februari 2016 om 09:42

  Hey dat is leuk! Ga ik zeker proberen te maken!

 • pips
  10 februari 2016 om 09:22

  Dank je

 • Patricia
  8 februari 2016 om 14:55

  leuk, maar deze sla ik over. Heb 1x een poging gewaagd om zelf wraps te maken, wat een f*cking hell !!!
  alles plakte aan elkaar, moest heel veel bloem op aanrecht (wat vervelend was, aangezien ik in de weight watchers periode zat ;) ) en toen ik ze eindelijk alle 4 gerold had, plakte ze allemaal weer aan elkaar!
  Ik heb een recept van de chicks waarbij het meer een pannenkoekje is die ik bak; ideal :)

 • Marieke
  8 februari 2016 om 14:54

  Helaas ging het bij mij minder makkelijk dan in de video. Het deeg bleef heel plakkerig. Tijdens het kneden extra bloem erbij gedaan maar na het rusten onder huishoudfolie was het deeg weer net zo plakkerig, zat helemaal vastgekleefd aan de folie. Tijdens het rollen bij elke wrap flink wat bloem op mijn werkblad en op de deegroller gestrooid (bij elke wrap opnieuw, zelfs tussen het omdraaien door) en dan nog sommige wraps een paar keer opnieuw moeten doen omdat vast bleven plakken als ik ze van het blad wilde halen. Met veel vloeken is het redelijk gelukt. Heeft iemand een tip? Meer of minder water/olie, andere olie (heb olijfolie gebruikt), verwarming uit in de keuken, rollen op een houten plank, alle tips zijn welkom! Wil ze dolgraag nog een keer maken maar dan zonder erbij te vloeken ;-)

 • Annika
  8 februari 2016 om 11:19

  Die is van Accessorize your home :)

 • pips
  6 februari 2016 om 16:47

  Ziet er goed uit. Vraagje waar komt de leuke kalender vandaan in je keuken. Gr

 • Marijke
  6 februari 2016 om 16:07

  Leuke video. Ziet er erg lekker uit deze wraps!

 • Margot
  6 februari 2016 om 10:42

  Wat een handig recept! Ik heb pas naan gemaakt en nu wil ik dit ook zeker proberen!

 • Esmée
  6 februari 2016 om 09:03

  Wat een handige diy! Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt maar nu ik dit zie zou ik dat graag nog een keer willen doen'

 • Daniëlle
  6 februari 2016 om 07:23

  Super bedankt voor dit recept! Deze ga ik zeker eens maken! Ze lijken mij heerlijk!

 • Petra Maessen
  6 februari 2016 om 07:10

  Zou je de tortilla's ook met meel kunnen maken in plaats van bloem? Of zou dat de structuur teveel veranderen?

 • Marlotte
  6 februari 2016 om 07:04

  Yummie, die zien er goed uit! Ga het zelf eens proberen :)

 • Rena
  6 februari 2016 om 06:52

  The idea is fantastic! I never had the idea before to make my own tortillas, but thanks to you I have tow the confidence to do this :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.