abrikozen bonbons

Kidsproof: Abrikozen bonbons

Yes I like it raw! Deze abrikozen bonbons zijn net snoepjes! Perfect om je kiddo, en jezelf, ook heel belangrijk, mee te verwennen. Het idee is heel simpel, je neemt 3 ingrediënten, in dit geval gedroogde abrikozen, cashewnoten en geraspte kokos en die gooi je in de keukenmachine. Ik doe dit in mijn Magimix, maar het kan ook met een klein hakmolentje. Daar maak je ballen van, ook leuk om samen met je kind te doen, en die rol je nog even door de kokos voor extra smaak. En  het extra laagje kokos zorgt er ook voor dat het niet zo blijft plakken. Ook fijn!

Dit recept is een variatie op mijn dadelballen met cacao en kokos. Ook heel erg lekker. En inmiddels heb ik ook al een derde variant gemaakt, die zal ik later nog met jullie delen. Deze ballen kun je wel een aantal dagen bewaren, het liefst wel even in de koelkast. Ook leuk om in de lunchbox mee te geven voor op school. Ik zou er in ieder geval gelukkig van worden als ik dit in mijn trommeltje vond. Jij toch ook?

abrikozen bonbons

Ingrediënten voor 12 stuks
100 gr gedroogde abrikozen
75 gr ongezouten cashewnoten (liefst ook ongebrand)
50 gr geraspte kokos
Extra kokos om in te rollen

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten (behalve de extra kokos) in de kom van je keukenmachine. Mix er in een paar tellen een gladde plakkerige massa van. De massa is klaar als het zich tot een bal vormt en plakkerig aanvoelt. Blijft het te droog, voeg dan eventueel een el koud water toe.

Vorm met natte handen, want dat plakt minder, balletjes ter grootte van een 2 euromunt.

Rol de abrikozen bonbons nog even door wat extra kokos en laat ze opstijven in de koelkast.

Je kunt deze rauwe abrikozen ballen ongeveer een dag of 5 bewaren in de koelkast.

abrikozen bonbons

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Fotoverslag Texel Culinair
Video kooktip: Steak bakken
Bewaar
10 Comments
 • Lisenka

  24 september 2015 at 20:13 Beantwoorden

  Goeie tip over dat bewaren?. .ik heb er tijdens t maken al eentje geproefd.. die 5 dagen gaan ze zeker niet halen!?\r\nDe dadel versie ook gemaakt vorige week…SUPER lekker!

 • Ricky

  21 september 2015 at 15:22 Beantwoorden

  Ook super leuk om mee te decoreren! :O

 • linda

  21 september 2015 at 14:53 Beantwoorden

  met een gewoon koksmes hakken kan ook annalisa, kost alleen behoorlijk wat meer tijd.\r\nmaar met een beetje geduld. prima te doen.

 • karlien

  20 september 2015 at 14:58 Beantwoorden

  Wat leuk! Deze ga ik binnenkort maken met mijn kinderen 🙂

 • Silvie

  20 september 2015 at 11:45 Beantwoorden

  Super, ziet er lekker uit… Alleen lust ik geen kokos… Iemand alternatieven

  • Trijnie

   20 september 2015 at 22:23 Beantwoorden

   Cacaoboon snipper (‘nibs’), zaadjes (hennep/chia)

 • Annalisa

  20 september 2015 at 11:05 Beantwoorden

  Kan ik dit ook zonder keukenmachine maken? Ik heb de dadelballen geprobeerd met de blender te maken, maar die vond het mengsel te droog. Misschien de mixer met deeghaken? Ik ben benieuwd naar je tips.

  • Pauline

   20 september 2015 at 20:02 Beantwoorden

   Eigenlijk niet. Je hebt iets nodig met messen dat de vulling snijdt.

 • Margot

  20 september 2015 at 10:34 Beantwoorden

  Wat zien ze er leuk uit!

 • Marlotte

  20 september 2015 at 07:28 Beantwoorden

  Ontzettend leuk en origineel recept dit! Deze heb ik nog niet vaak voorbij zien komen. Ga er snel mee aan de slag.

Plaats een reactie