Menu
huevos-rancheros-4.jpg

Huevos rancheros

Houd jij wel van een stevig ontbijt? Dan moet je dit Mexicaanse ontbijtje echt eens proberen. Huevos Rancheros zijn gebakken of gepocheerde eitjes (huevos) met bonen en tomatensaus. Allemaal geserveerd op een warme tortilla. Heftig hoor, zo vroeg in de morgen.  Ik at ze dan ook stiekem gewoon ’s avonds. Ik stap natuurlijk niet van mijn dagelijkse kwark-momentje af. Maar toch vond ik het leuk om dit traditionele ontbijtrecept met jullie te delen. Wie durft het aan? Zo vlak voor werk, rond de klok van 7?

Ik ben zelf  dol op de Mexicaanse keuken. In Groningen ging ik regelmatig uit eten bij de Mexicaan en gelukkig heb ik in Haarlem nu ook een goed restaurant gevonden (Cantina 023). Moet ik snel weer eens naartoe, bedenk ik mij nu. Maar thuis staat er ook regelmatig een Mexicaans recept op tafel. Onlangs maakte ik nog enchilada’s. Dat recept krijgen jullie nog van mij, maar eerst deze.

huevos rancheros

Ingrediënten voor 4 personen
8 kleine tortilla’s
8 eieren
2 avocado’s
1 ui
0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
1 teentje knoflook
200 gr kidneybonen (uit blik)
200 gr witte bonen (uit blik)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
125 gr zure room
60 gr geraspte kaas
1 tl komijn
0,5 tl gerookt paprikapoeder
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn en het gerookte paprikapoeder toe en bak dit kort mee.

Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en de bonen bij de ui.

Breng de saus op smaak met wat zout. Laat de saus op een zacht vuur pruttelen.

Bak ondertussen de eitjes in wat olijfolie gaar. Ik bak ze aan één kant, zodat de dooier nog iets zacht blijft. Breng ze op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of in de magnetron.

Snijd de avocado’s in plakjes.

Per persoon serveer je twee tortilla’s. Leg de wraps op een bord en verdeel een flinke lepel van de bonensaus eroverheen.

Leg op iedere tortilla een gebakken eitje, een paar stukje avocado en een lepeltje zure room.

Garneer de huevos rancheros met wat geraspte kaas en wat grof gehakte peterselie.

huevos rancheros huevos rancheros

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan