Video: Choco DadelBallen

choco dadelballen

Video: Choco DadelBallen

Het is zaterdag en dat betekent dat ik weer een nieuwe video voor jullie heb. Vandaag maak ik healthy choco dadelballen. Een ontzettend lekker en gezond tussendoortje. Het maken is een fluitje van een cent, je hebt geen oven nodig, geen gasfornuis en als je een goede keukenmachine hebt, is dit binnen 10 minuten gepiept.

Deze gezonde bonbons maak ik op basis van dadels. Zorg er wel voor dat je vlezige dadels gebruikt. Albert Heijn heeft ze, maar nog beter koop je ze bij de Turk. De ietwat dunnere en uitgedroogde dadels zijn in dit recept geen succes. In dit recept heb ik hazelnoten gebruikt, daardoor lijken het net Nutella ballen. Maar je kunt ook een andere nootsoort hiervoor gebruiken.

Klik hier als je video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

choco ballen 3

Ingrediënten voor 14 – 16 st.
200 gr dadels
100 gr hazelnoten
50 + 50 gr kokos
2 el cacao
2 el water

Zo maak je het
Verwijder de pitten uit de dadels en stop ze in een keukenmachine.

Voeg de hazelnoten, 50 gr kokos en 2 el cacao toe en meng er een egale pasta van.

Is het mengsel te droog? voeg dan 2 el water toe. Het mengsel is klaar als het zich tot een plakkerige bal heeft gevormd.

Verdeel de rest van de kokos over een bord.

Vorm ballen ter grootte van een twee euro munt van de dadel-notenpasta.

Rol de dadelballen door de kokos  en klaar is je gezonde tussendoortje.

choco dadelballen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Kidsproof: Regenboog popcorn
My life in pictures oktober
Bewaar
28 Comments
 • Alexandra camps

  7 januari 2016 at 13:12 Beantwoorden

  Heb ze net gemaakt. Echt super lekker. Een deel volgens recept en een deel zonder cacao poeder. Dat word smullen xx

 • Linda

  22 oktober 2015 at 19:54 Beantwoorden

  Ik heb ze net even gemaakt! Super simpel en wat zijn ze lekker! Krijg morgen visite, hoop dat de ballen het halen haha\r\nEcht top!

 • leonie van mierlo

  23 augustus 2015 at 14:52 Beantwoorden

  Lekker! maak ze vaak met een snufje kaneel en een verkruimelde rijstwafel erdoor! Stokje erin en dan heb je ook top lolly!

 • Pien Hanou

  13 juni 2015 at 14:12 Beantwoorden

  Oeps.. ik ben ze aan het maken maar het plakt zó verschrikkelijk dat het me niet lukt er balletjes van te vormen? Hoe doen jullie dat?\r\nTerwijl ik dit typ heb ik wél eerst mn handen gewassen hoor..haha 😉

  • Pauline

   14 juni 2015 at 14:16 Beantwoorden

   Het wordt gewoon een beetje een kliederboel. Even je handen nat maken onder koud water wil wel helpen.

 • Jeanine Oomen

  2 juni 2015 at 11:32 Beantwoorden

  Inmiddels geef ik ze aan elke jarige juf of meneer op school en ze komen naderhand altijd nog even naar me toe om te zeggen hoe lekker ze zijn! Leuk inpakken in doorzichtig folie, strikje erom en klaar!!

 • Boerboom Elisabeth

  4 april 2015 at 11:44 Beantwoorden

  hmm lijkt me wel lekker, ik wil het graag maken maar kan dat ook met een staafmixer of een blender?

 • Rika Baron

  14 maart 2015 at 22:20 Beantwoorden

  Ik heb ze vandaag gemaakt, alleen wat minder groot. \r\nZe zijn heerlijk….\r\nEn ik vind het mooier om het truffels te noemen.

 • Esther

  2 februari 2015 at 14:52 Beantwoorden

  Ik heb deze ballen zojuist gemaakt. Super simpel en geweldig lekker!

 • Heleen

  2 februari 2015 at 09:49 Beantwoorden

  hoi hoi,\r\n\r\nKun je ze in de vriezer eigenlijk bewaren?

  • Pauline

   2 februari 2015 at 12:31 Beantwoorden

   Ik denk dat het wel kan, maar ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd.

 • Jeannette

  13 december 2014 at 10:43 Beantwoorden

  oeps sorry zie nu je reactie pas! thanks!

 • Jeannette

  13 december 2014 at 10:42 Beantwoorden

  deze balletjes zijn heerlijk!\r\nhoe lang kan ik medjool dadels bewaren als ik ze uit de doos heb gehaald (tht ergens juli 2015)\r\nze liggen bij mij in de koelkast de enige koele plek in huis, goed verpakt. thanks!

 • Jeannette

  7 december 2014 at 21:34 Beantwoorden

  ik heb laatst een doos medjoul dadels gekocht (1 kilo) tht ergens juli 2015 na openen koel en droog bewaren… de enige plek koel bij ons in huis is de koelkast, daar heb ik ze nu ook staan in goed afgesloten bakjes, maar hoe lang kan ik ze nu ik de doos geopend heb bewaren in de koelkast, ik probeer een antwoord te vinden op internet maar kom er niet uit, misschien kan jij mij helpen??

  • Pauline

   8 december 2014 at 21:43 Beantwoorden

   Ik denk vrij lang hoor. Maar gebruik vooral je ogen en neus. Als het er gek uit ziet of gek ruikt, kun je het beter weggooien.

 • Margreet Prins

  22 november 2014 at 10:47 Beantwoorden

  Supersnel gemaakt en erg lekker inderdaad. I.p.v. hazelnoten pistachenoten gebruikt. Die met pindakaas ga ik ook nog eens proberen, klinkt goed.

 • Karlijn

  8 november 2014 at 12:58 Beantwoorden

  Oehhh wat lekker! Kan dit ook met een staafmixer?

 • Didi

  3 november 2014 at 21:04 Beantwoorden

  Wauw deze zijn zo onwijs lekker! ik had ze met gemengde noten gemaakt (had geen hazelnoten) en door de raw chocolate gerold ipv door kokos (want had net genoeg voor erin haha). Haast nog lekkerder dan een gewone bonbon :-)) Bedankt voor het recept!

 • Jeanine Oomen

  1 november 2014 at 21:09 Beantwoorden

  Aanstaande donderdag is het juffendag. Moet ik weer aankomen met een bon, geurkaarsje, douchegel of reep chocolade? Nee, ik kom met zelfgemaakte dadel-chocoballen!! Met een mooie tekening van mijn dochter erbij natuurlijk! 😉

 • zonderzooi

  1 november 2014 at 15:18 Beantwoorden

  Wat een toeval, laatst ook deze balletjes gemaakt voor mijn site alleen dan zonder water. Lekker he! Ideaal als je vriendinnen op bezoek hebt en je wilt toch wat zoets maar gezonds op tafel hebben staan.

 • Eline

  1 november 2014 at 12:15 Beantwoorden

  Deze zijn zo lekker! Ik deel ze altijd maar snel uit anders wil ik ze alsnog allemaal zelf opeten en tja, dan is het toch iets minder healthy!

 • MySimplySpecial

  1 november 2014 at 11:15 Beantwoorden

  Wat zien ze er goed uit!

 • Emily van Kampen

  1 november 2014 at 10:19 Beantwoorden

  Toevallig ga ik morgen chocolade dadelballen maken. Niet met hazelnoten, maar met pindakaas. De volgende keer wil ik ze ook wel eens met hazelnoten proberen!

 • Joyce - Beamingbeautynl

  1 november 2014 at 09:58 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Alleen ben ik normaal niet zo dol op dadels haha.

 • Esmée

  1 november 2014 at 07:55 Beantwoorden

  Ohhhh, lekker! Ik ben gek op dadels en chocola, dus de combinatie lijkt me heerlijk! En ook nog eens gezond, mooi extraatje 😉 x

 • Kelly caresse

  1 november 2014 at 07:17 Beantwoorden

  Mmm deze zijn zo onwijs lekker, ideal als healthy snack, nadeel is dat ik er zo teveel van snoep dat dan het gezonde er vanaf is haha

Plaats een reactie