abrikozen bonbons

Kidsproof: Abrikozen bonbons

Yes I like it raw! Deze abrikozen bonbons zijn net snoepjes! Perfect om je kiddo, en jezelf, ook heel belangrijk, mee te verwennen. Het idee is heel simpel, je neemt 3 ingrediënten, in dit geval gedroogde abrikozen, cashewnoten en geraspte kokos en die gooi je in de keukenmachine. Ik doe dit in mijn Magimix, maar het kan ook met een klein hakmolentje. Daar maak je ballen van, ook leuk om samen met je kind te doen, en die rol je nog even door de kokos voor extra smaak. En  het extra laagje kokos zorgt er ook voor dat het niet zo blijft plakken. Ook fijn!

Dit recept is een variatie op mijn dadelballen met cacao en kokos. Ook heel erg lekker. En inmiddels heb ik ook al een derde variant gemaakt, die zal ik later nog met jullie delen. Deze ballen kun je wel een aantal dagen bewaren, het liefst wel even in de koelkast. Ook leuk om in de lunchbox mee te geven voor op school. Ik zou er in ieder geval gelukkig van worden als ik dit in mijn trommeltje vond. Jij toch ook?

abrikozen bonbons

Ingrediënten voor 12 stuks
100 gr gedroogde abrikozen
75 gr ongezouten cashewnoten (liefst ook ongebrand)
50 gr geraspte kokos
Extra kokos om in te rollen

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten (behalve de extra kokos) in de kom van je keukenmachine. Mix er in een paar tellen een gladde plakkerige massa van. De massa is klaar als het zich tot een bal vormt en plakkerig aanvoelt. Blijft het te droog, voeg dan eventueel een el koud water toe.

Vorm met natte handen, want dat plakt minder, balletjes ter grootte van een 2 euromunt.

Rol de abrikozen bonbons nog even door wat extra kokos en laat ze opstijven in de koelkast.

Je kunt deze rauwe abrikozen ballen ongeveer een dag of 5 bewaren in de koelkast.

abrikozen bonbons

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in