Menu

Review Rutger bakt feestelijk

Rutger van den Broek, bekend als winnaar van de eerste editie ‘Heel Holland Bakt’ is lekker bezig. Na zijn eerste boek Rutger Bakt brengt hij nu zijn tweede boek uit, Rutger bakt feestelijk. Een boek vol met feestelijke recepten voor de feestdagen. Zoals Rutger zelf zegt:

Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!

naamloos

Het boek biedt 40 recepten om je vingers bij af te likken. Van originele broden voor bij de brunch, ambachtelijke koekjes, cakes en taarten tot spectaculaire taarten om een feestelijk diner mee af te sluiten.

Er zijn 6 hoofdstukken, onderverdeeld in Brunch, Bij de koffie, Dessert, Grand Dessert, Bij de bubbels en Basisrecepten. Dat laatste hoofdstuk vind ik erg handig. Rutger legt stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld soezendeeg maakt of hoe je de perfecte amandelspijs bereidt. Daarnaast vindt je in het boek nog nuttige info over de bakbenodigdheden, bakbegrippen,- en technieken en de basis ingrediënten.

2

De recepten zijn stuk voor stuk feestelijk. Het boek geeft mij het ultieme kerstgevoel. Mijn favorieten zijn onder andere de Kokosijstaart met vier vruchten, de Mokka-panna cotta en het Gevulde speculaas met hazelnootspijs. Nee, geen gezonde receptjes, maar oh zo lekker! Begint het water je al in de mond te lopen?

4De foto’s zijn erg mooi. Fris en licht, daar hou ik van! Naast de foto’s van de recepten, staan er veel kiekjes in van feestelijke momenten met Rutger zelf. Ik vind dit erg leuk, want hierdoor wordt de feestelijke sfeer van het boek extra benadrukt.

De recepten zijn niet altijd super makkelijk, maar dat hoeft ook niet. Dit boek pak je er bij als je uit wilt pakken met kerst, oud en nieuw of een ander feestje. Bij sommige recepten staan nog extra tips, bijvoorbeeld dat je een bepaald ingrediënt ook kan vervangen voor iets anders.

3

Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken. Dit op en top bakboek met lekkere feestelijke recepten is leuk om cadeau te doen voor Sinterklaas of kerst. Voor je beste vriend of vriendin die dol is op bakken of zoetigheid, of geef het aan jezelf en ga lekker aan de slag met de kerstdagen in het vooruitzicht.

Titel

Rutger bakt feestelijk

Auteur

Rutger van den Broek

Uitgeverij

Carrera

Bestellen

Prijs € 17,50 bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

11 reacties

 • Ger
  2 december 2014 om 23:47

  Een prachtig boek, al vond ik zijn eerste boek net wat mooier en uitgebreider. Ik heb al verschillende recepten van hem uitgeprobeerd en ze zijn altijd weer een succes.

 • Eline
  2 december 2014 om 13:51

  Hij heeft zo'n guitig hoofd!

 • Linda Delichef
  2 december 2014 om 13:41

  Dit boek klinkt goed! Rutger ziet er ook zo uitnodigend uit.

 • Inge
  2 december 2014 om 12:08

  Ik heb Heel Holland Bakt met plezier gekeken en ben erg benieuwd naar zijn boek eigenlijk!

 • Pauline
  2 december 2014 om 10:59

  Haha ja zo kan je het ook bekijken :)

 • Margot
  2 december 2014 om 10:33

  Wat een mooie foto's inderdaad!

 • Dhini
  2 december 2014 om 09:21

  Lijkt mij leuk kookboek

 • Sarah
  2 december 2014 om 08:29

  Wauw dit lijkt me een heel leuk boek en helemaal voor die prijs!

 • Ellen
  2 december 2014 om 08:17

  Ik ken Rutger niet (ik kom uit België), maar de recepten in zijn boek zien er heerlijk uit!

 • Kelly caresse
  2 december 2014 om 07:36

  Wat een leuk kookboek! Fijne review :)

 • Het Sushi Meisje
  2 december 2014 om 07:35

  Als je dit met sinterklaas cadeau doet dan hopen dat de ontvanger voor de kerst hier iets uit bakt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.