Review Rutger bakt feestelijk

Rutger van den Broek, bekend als winnaar van de eerste editie ‘Heel Holland Bakt’ is lekker bezig. Na zijn eerste boek Rutger Bakt brengt hij nu zijn tweede boek uit, Rutger bakt feestelijk. Een boek vol met feestelijke recepten voor de feestdagen. Zoals Rutger zelf zegt:

Als het feest is wordt er gebakken en als er gebakken wordt is het feest!

naamloos

Het boek biedt 40 recepten om je vingers bij af te likken. Van originele broden voor bij de brunch, ambachtelijke koekjes, cakes en taarten tot spectaculaire taarten om een feestelijk diner mee af te sluiten.

Er zijn 6 hoofdstukken, onderverdeeld in Brunch, Bij de koffie, Dessert, Grand Dessert, Bij de bubbels en Basisrecepten. Dat laatste hoofdstuk vind ik erg handig. Rutger legt stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld soezendeeg maakt of hoe je de perfecte amandelspijs bereidt. Daarnaast vindt je in het boek nog nuttige info over de bakbenodigdheden, bakbegrippen,- en technieken en de basis ingrediënten.

2

De recepten zijn stuk voor stuk feestelijk. Het boek geeft mij het ultieme kerstgevoel. Mijn favorieten zijn onder andere de Kokosijstaart met vier vruchten, de Mokka-panna cotta en het Gevulde speculaas met hazelnootspijs. Nee, geen gezonde receptjes, maar oh zo lekker! Begint het water je al in de mond te lopen?

4De foto’s zijn erg mooi. Fris en licht, daar hou ik van! Naast de foto’s van de recepten, staan er veel kiekjes in van feestelijke momenten met Rutger zelf. Ik vind dit erg leuk, want hierdoor wordt de feestelijke sfeer van het boek extra benadrukt.

De recepten zijn niet altijd super makkelijk, maar dat hoeft ook niet. Dit boek pak je er bij als je uit wilt pakken met kerst, oud en nieuw of een ander feestje. Bij sommige recepten staan nog extra tips, bijvoorbeeld dat je een bepaald ingrediënt ook kan vervangen voor iets anders.

3

Rutger weet hoe hij een mens blij kan maken. Dit op en top bakboek met lekkere feestelijke recepten is leuk om cadeau te doen voor Sinterklaas of kerst. Voor je beste vriend of vriendin die dol is op bakken of zoetigheid, of geef het aan jezelf en ga lekker aan de slag met de kerstdagen in het vooruitzicht.

Titel

Rutger bakt feestelijk

Auteur

Rutger van den Broek

Uitgeverij

Carrera

Bestellen

Prijs € 17,50 bij Bol.com

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in