fbpx

Kidsproof: DIY Adventskalender

DIY adventkalender

Kidsproof: DIY Adventskalender

Die Kidsproof rubriek doet wat met mij. Ik word er mega creatief van (al zeg ik het zelf). Ik ben aan de knutsel geweest. Iets wat ik als kind ook geregeld deed. Omdat de dagen naar kerst nu af te tellen zijn heb ik een DIY Adventskalender gemaakt.

DIY adventkalender

Vroeger kregen wij regelmatig een adventskalender met kleine chocolaatjes erin. Iedere dag mocht je een vakje openmaken. In het begin ging dat altijd goed, maar op den duur was ik niet meer te houden. Ongeduldig als ik ben, ropte ik op den duur alle deurtjes open en at ik chocola voor een week.

Nu heb ik zelf een adventskalender gemaakt. Heel simpel van wasknijpers, washitape en stevige lijm. Het idee van een adventskalender is dat kinderen zo de dagen naar kerst kunnen aftellen. Ieder dag mogen ze een luikje of in dit geval een pakje openmaken. En iedere dag krijgen ze dus een klein cadeautje. Ik heb bij de Action en de Hema allemaal kleine dingetjes gekocht zoals gummen, kerstprulletjes en uiteraard gaat er ook wat snoepgoed in. Best leuk toch?

Zo maak je het

Stap 1
Neem een groot houten bord. Ik heb een witte plank uit een kast getrokken.

Stap 2
DIY adventkalender
Neem 24 wasknijpers (Advent is van 1 t/m 24 december) en plak op iedere knijper een stukje washitape.

Stap 3
DIY adventkalender
Plak de wasknijpers met een lijmpistool of stevige lijm op het bord. Ook leuk om het in de vorm van een kerstboom te plakken. Alleen paste dat bij mij niet op het bord.

Stap 4
DIY adventkalender
Koop 24 kleine cadeautjes. Dit kan van alles zijn, snoepgoed, speeltjes, maar schrijf ook eens een mooie wens op een kaartje. Het hoeft niet duur te zijn.

Stap 5
DIY adventkalender

Pak de cadeautjes in en schrijf op ieder pakje een nummer. Uiteraard van 1 t/m 24.

Stap 6
Hang de cadeautjes aan de wasknijpers.

DIY adventkalender

That’s it! Geef het bord een mooi plekje in de kamer. Laat je het even weten via Instagram, Twitter of Facebook als het gelukt is?

My life in Pictures November
Video: Unboxing Boxbites + Win
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

23 Comments
 • Nora Schenk

  26 november 2017 at 22:56 Beantwoorden

  Ik kom nu je superleuke idee voor een adventskalender tegen! Wat simpel maar wat een briljant idee! Niet alleen voor kinderen 😉

 • Pleuni

  1 december 2014 at 08:13 Beantwoorden

  Hi, ziet er super leuk uit! Ik ben ook benieuwd waar je die leuke zakjes vandaan hebt.\r\nGroetjes

  • Pauline

   2 december 2014 at 11:04 Beantwoorden

   Dat zijn officieel theezakjes voor losse thee. Ik koop ze bij de groothandel.

 • Sofie

  30 november 2014 at 22:12 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! ‘t Is nu nog een beetje kort dag (want ik wil nu wel weer per se een kerstboom ;-)), maar volgend jaar ga ik zeker aan de knutsel. Heb hem op m’n pinterest gezet.

 • Dhini

  30 november 2014 at 19:42 Beantwoorden

  Leuk gedaan

 • Marjoleinee

  30 november 2014 at 18:20 Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

 • Ellen

  30 november 2014 at 17:23 Beantwoorden

  Wauw! Super leuk idee! Het lijkt me ook leuk om voor je vriend of familie elke dag een complimentje er in te steken. Ideaal om de dag goedgezind te beginnen!

 • Nathalie

  30 november 2014 at 15:31 Beantwoorden

  Wat gaaf! Dit moet ik echt inhouden! Niet alleen leuk voor kinderen, ook om kado te doen 🙂

 • Kelly

  30 november 2014 at 12:35 Beantwoorden

  Wat een leuke dingetjes heb je er ingestopt! Ziet er ook erg leuk uit.

 • Margot

  30 november 2014 at 11:40 Beantwoorden

  Heel leuk en lekker makkelijk te maken!

 • Eline

  30 november 2014 at 11:18 Beantwoorden

  Heel leuk gedaan!

 • Het Sushi Meisje

  30 november 2014 at 09:51 Beantwoorden

  Dit is eigenlijk ook leuk om met een partner te doen? Er bij elk cadeautje moet dan een leuk briefje of opdracht zitten 😉

  • Rianne

   30 november 2014 at 13:46 Beantwoorden

   Dat heb ik vorig jaar gedaan 🙂 Ik had 24 zakjes voor mijn vriend gemaakt. Zaten ook tegoedbonnen in zoals een avondje niet de vaat te hoeven doen, film naar keuze, bier en pizza avond etc.

 • Emily van Kampen

  30 november 2014 at 07:58 Beantwoorden

  Heel leuk bedacht! Ik had vroeger inderdaad ook wel eens zo’n adventkalender met chocolade. Nu was ik daar altijd heel braaf in met iedere dag een chocolaatje, maar mijn broer had altijd op de eerste dag het hele ding al leeg. Dit is veel leuker, met verschillende kleine cadeautjes en beter te controleren 😉

 • Esther

  30 november 2014 at 07:52 Beantwoorden

  Super cool! Waar heb je de zakjes vandaan? Zoek al heel lang zulke zakjes 🙁 vrolijk weekend!

 • Monique

  30 november 2014 at 07:25 Beantwoorden

  Leuk gedaan! Ik heb 24 kraft-enveloppen beplakt met daarin een kaartje. Iedere dag doen we iets met elkaar. Bijvoorbeeld een verhaal lezen, kerstkoekjes bakken, een kleurplaat inkleuren, maar ook naar buiten in het donker om naar de sterren te kijken, warme chocolademelk drinken, etc.\r\nFijne advent!

 • Rena

  30 november 2014 at 07:13 Beantwoorden

  This idea is super cute and the best thing is: it looks so easy that even I must be able to do this! Thank you :)\nLovely greetings from Bavaria, Rena

 • Ina

  30 november 2014 at 07:12 Beantwoorden

  Wat een ongelooflijk leuk idee, en wat ziet het er vrolijk en gezellig uit!

 • Kelly caresse

  30 november 2014 at 07:08 Beantwoorden

  Wat een onwijs leuk en creatief idee. Zeker eentje om te onthouden voor als mijn kleintje wat ouder is.

Plaats een reactie