Pauline’s Culi Nieuws #16

Het is weer tijd voor alweer de 16e editie van Culi Nieuws. Dit keer geschreven door Annika. Er is heel veel nieuws momenteel in verband met de feestdagen die op komst zijn. In deze editie geef ik je een aantal leuke (cadeau) tips, lees je alles over de nieuwste foodbox en nog veel meer.

Boers&Boers kalkoen

boers en boers kalkoen

Weet je nog niet wat je gaat serveren met het kerstdiner? En raak je al lichtelijk in de stress als je denkt aan uren in de keuken staan? Misschien is dit dan een handige tip. De gebroeders Boers hebben de bijzondere COPAS kalkoenen uit Engeland naar Nederland gehaald. De kalkoenen worden gehouden op het Engelse landgoed van de familie Copas, die al ruim 50 jaar de beste kalkoenen op de markt brengt. Boers&Boers biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid om zo’n bijzondere COPAS kalkoen te bestellen. Om het makkelijk te maken kan je kiezen voor de kalkoen met vulling. Maar vind je het leuker om zelf de vulling te maken? Dan is dat ook mogelijk! Het is in ieder geval super easy, je zet wat lekkers op tafel én je voorkomt een hoop kerststress. Pauline gaat er zelf eentje vullen met de Kerst, dus hou haar Instagram in de gaten voor leuke behind the scenes foto’s.

COPAS kalkoen vanaf € 95,00, bij Boers&Boers

Zadina’s kitchen

KIP_KORMA

Er is weer een nieuwe speler op de markt als het gaat om foodboxen. Ik mocht laatst van Pauline de nieuwe foodbox testen van Zadina’s kitchen. Bij deze box heb je de keuze om elke week voor twee, drie of vier dagen ingrediënten te ontvangen. Je wordt daarbij geïnspireerd door recepten uit het Middellandse zeegebied tot het Midden Oosten en India. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch. Daarnaast kan je kiezen voor een geheel vegetarische box. Leuk detail: de box is mede geïnspireerd op het boek ‘De Voedselzandloper’ en de recepten van Ottolenghi.

Ik heb de kip korma gemaakt uit de foodbox en moet zeggen dat dit erg lekker was. Daarnaast is het handig dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. Zadina’s kitchen is beschikbaar in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Het Gooi, Den Haag en Rotterdam. De box is wel aan de prijzige kant. Vanaf € 35,50 per week ben je in het bezit van een abonnement op deze box.

Meer info vind je hier Zadina’s Kitchen.

Kerstthee van Betjeman & Barton
betjeman thee

Het Parijse theehuis van Betjeman & Barton staat bekend om haar assortiment eersteklas thee. Ieder half jaar wordt de nieuwe collectie gepresenteerd. Voor de aankomende winter bestaat deze collectie onder andere uit kerstthee met winters parfum, een witte Earl Grey thee en thee dat is geïnspireerd op het Chinees nieuw jaar. Naast dat deze nieuwe theetjes ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens leuk verpakt in mooie theeblikken. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een kerstcadeautje, dan zegt de foto hierboven genoeg toch?

De thee is verkrijgbaar in de webshop van Betjeman & Barton.

Melk en dadels

577f6959-7c17-4d4c-a1f8-c787865dcc0f

Het kookboek Melk & Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders heeft de Kookboek van het Jaar publieksprijs gewonnen. En dat begrijp ik wel, want dit boek is een echte musthave. De authentieke gerechten van Marokkaanse moeders mogen niet verloren gaan, zo dachten de oprichters van Social Enterprise Rose Stories en Nadia Zerouali (bekend van de Arabia kookboekenreeks en 24kitchen). Met dit boek brengen zij een ode aan Marokkaanse moeders en hun allerbeste recepten. Twintig moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders, zoals cabaretier Najib Amhali en rapper Sef delen de liefde voor de Marokkaanse keuken van en met hun moeder.

Het boek staat vol lekkere recepten, zoals de traditionele harira, bstilla of de overheerlijke tagines. Voor een liefhebber van de Marokkaanse keuken is dit het perfecte cadeau.

Het boek is verkrijgbaar in boekwinkels en via bol.com voor € 24,95.

Taste of Christmas

Logo_TasteofChristmas_WithDate

Ik heb een super leuke uit tip voor jullie. Van 12 tot en met 14 december is de Jaarbeurs in Utrecht volledig in culinaire kerstsferen. Na het grote succes van de zomeredities van Taste of Amsterdam is het nu de beurt aan de eerste Taste winter-editie. Er zullen diverse topchefs en restaurants aanwezig zijn. Je kan je laten inspireren door verschillende kersttastings, workshops en masterclasses. Heb je nog geen inspiratie voor het kerstdiner? Dan ben je hier aan het goede adres. En geen onbelangrijk detail: Pauline gaat samen met Brenda en Sabine live koken op dit event, op zaterdag 13 december.

Kaarten voor dit evenement worden zowel in de online voorverkoop als aan de deur verkocht. Een kaartje koop je online al voor €10,- en aan de deur voor €12,50. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis. Voor meer info en kaarten, klik hier.

Foody.nl

150448-Schermafbeelding%202014-12-02%20om%2012_02_24-dbdf1a-original-1417518170

Bezoek je verschillende foodblogs om zo de lekkerste recepten te vinden? Dat is niet meer nodig met de komst van Foody.nl. Op dit nieuwe platform zijn de lekkerste recepten van de leukste foodbloggers verzameld. Je kunt hier inspiratie op doen en jouw favo foodbloggers volgen. Inmiddels staan er ruim 4000 recepten Foody.nl. De site heeft een handige zoekfunctie, je kan zoeken op soort gerecht en keuken, maar ook op bereidingstijd of specifieke foodblogger. Wat ook handig is, is dat je een lijst aan kan maken met recepten die je graag wilt bewaren of delen met vrienden. Natuurlijk is Uit Pauline’s Keuken ook vertegenwoordigd op dit platform, ik zou zeggen, neem snel een kijkje!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in