fbpx
Menu

Getest: Kwekkeboom oven

Gesponsord. Ik ben niet vies van een snackje op zijn tijd. Mijn favo terrassnack is de bitterbal, liefst met een lekkere lik grove mosterd. Ik heb wel een frituurpan thuis, maar die staat ergens achterin de schuur. Ik gebruik hem eigenlijk nooit. Uit zelfbescherming en ook omdat het een gedoe is. Je hele huis raakt naar een frietkot en zo’n ding schoon maken is grote ellende.

kwekkeboom ovensnacks

Kwekkeboom heeft daar iets op bedacht en wel in de vorm van ovensnacks. Mijn favo snacks maar dan bereid in de oven in plaats van in de frituur. Het oven assortiment is uitgebreid en bestaat uit croquetten, bitterballen, yes!, kiphapjes in 3 smaken, kaashapjes en een snackmix. En ik mocht proeven, lucky me!

kwekkeboom ovensnacks

Hoe doe je dat?
Het bereiden is super simpel. Je verwarmt de oven voor op 220 graden. Je bakt de hapjes in max 10 minuten af op een vel bakpapier. Dus geen gedoe met vetspetters en oud frituurvet. Je kunt de producten ook in een airfryer maken, al heb ik daar zelf geen ervaring mee.

Wat vond ik er van?
Aan het merk zal het niet liggen, want Kwekkeboom maakt gewoon goede bitterballen en croquetten. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik vooraf een beetje sceptisch was. Ik kon niet geloven dat mijn ó zo geliefde bitterbal ook krokant uit de oven zou komen.  Maar ik ben positief verrast. Deze ovenvarianten vind ik dik in orde. Ze zijn net zo krokant als een gefrituurde bitterbal en de vulling is zoals we van Kwekkeboom gewend zijn super lekker. De paneerlaag lijkt iets dikker dan bij een gewone bitterbal, maar ik vind dat niet erg.

kwekkeboom

Ik ben vooral fan van de bitterbal en het kaashapje met lekkere cheddarkaas. Alhoewel ik de kroket ook super vind. Eigenlijk vind ik het gewoon allemaal lekker. En hoewel het  psychisch is, heb je ook het gevoel dat het iets minder ongezond is. Nu is het niet zo dat je iedere week aan de ovensnacks moet. Maar zo af en toe is dat toch best lekker bij de borrel of op een feestje.

kwekkeboom ovensnacks

De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten. Dat betekent dat de prijs in de winkel tussen de € 3,59 en 3,89 zal liggen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

 • PAXV
  25 juni 2019 om 22:45

  Interessant, ovenbitterballen zijn 2-4 keer zo duur als frituur bitterballen... Even appels met eieren vergelijken: een zak met 50 Mora bitterballen kost hetzelfde als een doosje met 12 van dobben oven bitterballen, wanneer je frituurt staan de ballen na 3 tot 5 minuten op tafel, tov 10 minuten in de oven. Laatst is de frituurbiba minder vocht kwijt door de snellere bereiding en can binnen warmer.

  Beantwoorden
 • Dennis
  13 juni 2017 om 12:09

  De ene keer heb je het over croquetten en dan weer over kroketten.

  Beantwoorden
 • Smeets
  22 november 2015 om 02:12

  Helaas geen verbetering tov. Frituur.
  En de normale bitterballen zijn verdwenen hier. Schande

  Beantwoorden

Reactie plaatsen