kwekkeboom ovensnacks

Getest: Kwekkeboom oven

Gesponsord. Ik ben niet vies van een snackje op zijn tijd. Mijn favo terrassnack is de bitterbal, liefst met een lekkere lik grove mosterd. Ik heb wel een frituurpan thuis, maar die staat ergens achterin de schuur. Ik gebruik hem eigenlijk nooit. Uit zelfbescherming en ook omdat het een gedoe is. Je hele huis raakt naar een frietkot en zo’n ding schoon maken is grote ellende.

kwekkeboom ovensnacks

Kwekkeboom heeft daar iets op bedacht en wel in de vorm van ovensnacks. Mijn favo snacks maar dan bereid in de oven in plaats van in de frituur. Het oven assortiment is uitgebreid en bestaat uit croquetten, bitterballen, yes!, kiphapjes in 3 smaken, kaashapjes en een snackmix. En ik mocht proeven, lucky me!

kwekkeboom ovensnacks

Hoe doe je dat?
Het bereiden is super simpel. Je verwarmt de oven voor op 220 graden. Je bakt de hapjes in max 10 minuten af op een vel bakpapier. Dus geen gedoe met vetspetters en oud frituurvet. Je kunt de producten ook in een airfryer maken, al heb ik daar zelf geen ervaring mee.

Wat vond ik er van?
Aan het merk zal het niet liggen, want Kwekkeboom maakt gewoon goede bitterballen en croquetten. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik vooraf een beetje sceptisch was. Ik kon niet geloven dat mijn ó zo geliefde bitterbal ook krokant uit de oven zou komen.  Maar ik ben positief verrast. Deze ovenvarianten vind ik dik in orde. Ze zijn net zo krokant als een gefrituurde bitterbal en de vulling is zoals we van Kwekkeboom gewend zijn super lekker. De paneerlaag lijkt iets dikker dan bij een gewone bitterbal, maar ik vind dat niet erg.

kwekkeboom

Ik ben vooral fan van de bitterbal en het kaashapje met lekkere cheddarkaas. Alhoewel ik de kroket ook super vind. Eigenlijk vind ik het gewoon allemaal lekker. En hoewel het  psychisch is, heb je ook het gevoel dat het iets minder ongezond is. Nu is het niet zo dat je iedere week aan de ovensnacks moet. Maar zo af en toe is dat toch best lekker bij de borrel of op een feestje.

kwekkeboom ovensnacks

De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten. Dat betekent dat de prijs in de winkel tussen de € 3,59 en 3,89 zal liggen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in