Menu

Getest: Kwekkeboom oven

Gesponsord. Ik ben niet vies van een snackje op zijn tijd. Mijn favo terrassnack is de bitterbal, liefst met een lekkere lik grove mosterd. Ik heb wel een frituurpan thuis, maar die staat ergens achterin de schuur. Ik gebruik hem eigenlijk nooit. Uit zelfbescherming en ook omdat het een gedoe is. Je hele huis raakt naar een frietkot en zo’n ding schoon maken is grote ellende.

kwekkeboom ovensnacks

Kwekkeboom heeft daar iets op bedacht en wel in de vorm van ovensnacks. Mijn favo snacks maar dan bereid in de oven in plaats van in de frituur. Het oven assortiment is uitgebreid en bestaat uit croquetten, bitterballen, yes!, kiphapjes in 3 smaken, kaashapjes en een snackmix. En ik mocht proeven, lucky me!

kwekkeboom ovensnacks

Hoe doe je dat?
Het bereiden is super simpel. Je verwarmt de oven voor op 220 graden. Je bakt de hapjes in max 10 minuten af op een vel bakpapier. Dus geen gedoe met vetspetters en oud frituurvet. Je kunt de producten ook in een airfryer maken, al heb ik daar zelf geen ervaring mee.

Wat vond ik er van?
Aan het merk zal het niet liggen, want Kwekkeboom maakt gewoon goede bitterballen en croquetten. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik vooraf een beetje sceptisch was. Ik kon niet geloven dat mijn ó zo geliefde bitterbal ook krokant uit de oven zou komen.  Maar ik ben positief verrast. Deze ovenvarianten vind ik dik in orde. Ze zijn net zo krokant als een gefrituurde bitterbal en de vulling is zoals we van Kwekkeboom gewend zijn super lekker. De paneerlaag lijkt iets dikker dan bij een gewone bitterbal, maar ik vind dat niet erg.

kwekkeboom

Ik ben vooral fan van de bitterbal en het kaashapje met lekkere cheddarkaas. Alhoewel ik de kroket ook super vind. Eigenlijk vind ik het gewoon allemaal lekker. En hoewel het  psychisch is, heb je ook het gevoel dat het iets minder ongezond is. Nu is het niet zo dat je iedere week aan de ovensnacks moet. Maar zo af en toe is dat toch best lekker bij de borrel of op een feestje.

kwekkeboom ovensnacks

De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten. Dat betekent dat de prijs in de winkel tussen de € 3,59 en 3,89 zal liggen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

40 reacties

 • PAXV
  25 juni 2019 om 22:45

  Interessant, ovenbitterballen zijn 2-4 keer zo duur als frituur bitterballen... Even appels met eieren vergelijken: een zak met 50 Mora bitterballen kost hetzelfde als een doosje met 12 van dobben oven bitterballen, wanneer je frituurt staan de ballen na 3 tot 5 minuten op tafel, tov 10 minuten in de oven. Laatst is de frituurbiba minder vocht kwijt door de snellere bereiding en can binnen warmer.

 • Dennis
  13 juni 2017 om 12:09

  De ene keer heb je het over croquetten en dan weer over kroketten.

 • Smeets
  22 november 2015 om 02:12

  Helaas geen verbetering tov. Frituur.
  En de normale bitterballen zijn verdwenen hier. Schande

 • Hugh
  29 oktober 2015 om 22:13

  Regelrechte troep. Zowel de Kwekkeboom als de mora oven producten deugen niet. Idd je eet keiharde paneermeer. Ook de ragout is niet te eten. Substantie is veel te dik. De beste kroketten van Nederland vind je bij Bakkerij Holtkamp in A'dam. 1x per jaar rij ik er graag voor om. Wat Kwekkeboom voorschotelt is je reinste volksverlakkerij. De consument wordt weer eens in de maling genomen.

 • K.v.d.Kooij
  1 oktober 2015 om 11:07

  Je eet alleen maar keiharde paneermeel..niet te pruimen.Febo is 100x lekkerder.

 • Loes
  16 september 2015 om 21:28

  Zelden zo'n smerige kroket geproefd als deze ovenvariant. Ik kan me voorstellen dat de bitterbal nog wel te eten is. De "schil" (want dat is t meer dan korst) is van buiten dan wel soort van krokant, maar omdat ie zo dik is zit daar een taaie laag onder. De smaak laat verder ook te wensen over. Zowel van binnen als buiten geen winnaar. En nog duur ook. Voor hetzelfde geld koop je er ook 3 a 4 bij de snackbar. Jammer.

 • Sietske
  3 september 2015 om 14:46

  Ik vond de oven bitterbal zo ontzettend tegenvallen!
  Het was alsof ik een vegetarische bitterbal opat.
  Ik miste de 'sappigheid' die een bitterbal uit de frituurpan heeft.
  De binnenkant is nu meer ragout achtig. Vond het weinig smaak hebben.
  Daarintegen was de krokantheid echt geweldig!
  Ik had 6 bitterballen in de oven gedaan.. Helaas maar 2 opgegeten :(
  Ik koop ze niet weer. Jammer!

 • Tops
  22 juni 2015 om 16:49

  croquetten geptobeerd. Volgens aanwijzing Allemaal leeggelopen het prakje op de bakplaat lekker de lege huls erg krokant maar niet bruin Graag advies

 • Ron
  31 mei 2015 om 16:56

  Bitterballen uit de oven; bitterknikkers zou beter passen bij deze "ballen" de smaak is redelijk ik heb ze bij de Vomar gekocht en ik moet zeggen dat het huismerk van de Vomar veel beter smaakt!

 • Jannie
  5 mei 2015 om 07:54

  Ik heb gisteren avond de bitterballen uitgeprobeerd .In de hetelucht oven .
  Ze waren echt heerlijk.
  De vulling lekker pittig .
  Alleen na het bakken wordt aangeraden om ze
  2 min te laten liggen .
  Ze waren helaas pittig afgekoeld.
  Ik denk zelf dat dat niet nodig is .
  Voor herhaling vatbaar .

 • Ine
  31 maart 2015 om 21:36

  Ze zijn getest en ze blijken vetter te zijn dan de normaal gefrituurde snacks.
  Dus wordt je gewoon voor de gek gehouden!

 • Ine
  31 maart 2015 om 21:33

  Het lijkt zo mooi, maar ze zijn getest en vetter dan de gefrituurde snacks.
  Dus wordt je gewoon bedrogen!!

 • frans
  19 maart 2015 om 10:43

  Kwekkeboom en van dobben zijn
  een naam maar de smaak laat veel te wensen over veel rou weinig vlees in de kroket of bitterbal probeer maar eens een keer een febo kroket die smaakt zoals een kroket hoort te smaken

 • John
  4 februari 2015 om 21:58

  Sinds een maand hebben wij de Philips Airfryer (het grote model) in huis en wat een schitterend apparaat is dit!
  Dus ook alle varianten van Kwekkeboom maar eens gekocht.
  De kaashapjes, bitterballen en kroketten vinden wij het lekkerst, maar ook de kip- en gesorteerde hapjes zijn erg lekker.
  Alle producten zitten in een knapperig jasje dat net iets dikker is dan van de andere merken zoals bijv. Mora. Wij kunnen de Kwekkeboomproducten zeker aanbevelen, veel lekkerder dan de eenheidssmaak van Mora. De kiphapjes van Mora hebben meer weg van brood met een kipsmaakje, geen structuur in te herkennen.
  Nee, geef ons maar de kwaliteit van de producten van Kwekkeboom en van de Philips Airfryer natuurlijk!

 • Kees
  20 december 2014 om 16:53

  Echt niet lekker !
  Akkoord, de buitenkant is crispy maar de inhoud vind ik kleverig zonder ook maar een draadje vlees en met een bijsmaak die absoluut niet bij een bitterbal hoort. Datzelfde geldt voor de Kwek ovenkroket. Advies: Mora biedt dezelfde ovenproducten voor minder dan de helft van de prijs.

 • Pauline
  29 november 2014 om 17:12

  Ze worden bevroren verkocht. :)

 • [email protected]
  29 november 2014 om 16:08

  Kan je ze gewoon invriezen de bitterballen?

 • frans
  29 november 2014 om 14:43

  Gewoon alleen hetelucht?
  Op filmpje zie je ook de gril aan staan?

 • Els
  28 november 2014 om 21:29

  Wij gaan deze ook zeker even proberen!

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:25

  Dat komt omdat het een gesponsorde post is, dan houdt je browser het tegen.

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:25

  Maar deze wel, die blijven echt krokant :)

 • Pauline
  26 november 2014 om 15:23

  Dat is mijn favo.

 • Het Sushi Meisje
  25 november 2014 om 18:10

  Goed te horen dat ze bevallen!
  Ik had laatst al in de supermarkt naar de bitterballen gezocht maar deze waren nog niet geleverd :(
  Hopelijk wel binnenkort.

 • Ger
  24 november 2014 om 23:54

  Ideaal, zo in de oven. Ik ga ze binnenkort uitproberen. Altijd leuk zo'n actie.

 • Edward
  24 november 2014 om 22:45

  Ik was net zo benieuwd, maar ben wat minder enthousiast. Wat taai en teveel nadruk op de crispy buitenkant. Maar het haalt het niet bij een goed gefrituurde bitterbal! Daarnaast ook behoorlijk aan de prijs.

 • Bettie
  24 november 2014 om 22:01

  Ik was hier ook heel erg benieuwd naar. Ik ga het zeker eens proberen. Misschien leuk voor tijdens de feestdagen om het proberen. :)
  Die met kaas lijkt mij ook heel erg lekker.

 • Sylvia
  24 november 2014 om 21:27

  Oew, wat fijn dat je ze getest hebt! Ik was erg benieuwd naar die bitterballen, het zijn m'n favo snacks ;) Fijn, die actie, ik ga ze ook snel eens halen :)

 • Eline
  24 november 2014 om 18:46

  Maar ze zijn alvoorgebakken in frituurvet toch? Scheelt het dan echt iets qua gezondheidsfactor?

 • Mathijs von Königslöw
  24 november 2014 om 18:32

  Nu is het nog wachten op een niet-gesponsorde test. Collega Wouter Klootwijk??

 • Esther
  24 november 2014 om 17:18

  Oh, goed om te weten dit! Zag gisteren de reclame en vroeg me af of het wel zou smaken. Binnenkort eens proberen!

 • Emily van Kampen
  24 november 2014 om 16:55

  Ik ben blij dat de meeste reviews die ik lees zo positief zijn! Wij hebben geen frituurpan, dus is het erg fijn dat er nu ook goede alternatieven voor de oven zijn.

 • Eve
  24 november 2014 om 16:52

  Super dat je ze getest hebt. Ben dol op bitterballen en ben ook sceptisch over snackjes uit de oven. Nu zal ik ze dus ook maar eens gaan proberen.

 • Coen
  24 november 2014 om 16:43

  Ik ook, bleek m'n pop-up blocker te zijn, voor deze site uitgezet en voilá!

 • Marjon
  24 november 2014 om 16:14

  Ik ga ze zeker is uit proberen. Bij gebrek aan een frituurpan heb ik bitterballen wel eens in de oven gegooid maar dat was helemaal geen succes.

 • Pascalle
  24 november 2014 om 16:01

  Ik heb hetzelfde probleem. Inderdaad ook Chrome.

 • Miranda
  24 november 2014 om 15:59

  Vorige week op de Margriet Winterfair was men de bitterballen aan het uitdelen. Ik moet zeggen dat ik deze een rare bijsmaak vond hebben en zou er dan niet zo gauw voor kiezen.

 • Margot
  24 november 2014 om 15:58

  Ik ben benieuwd naar die kaashapjes!

 • Kim
  24 november 2014 om 15:30

  Ik was hier ook al benieuwd naar! Heb zelf geen frituurpan, ook ivm teveel gedoe met schoonmaken en stinken.. Maar dit is wel een goed alternatief dus, op zijn tijd natuurlijk ;-)!

 • Maud
  24 november 2014 om 15:30

  Hi!
  Ik zie sommige posts van je niet, dat had ik laatst bij de zuurkool fritatta (nu nog steeds) en nu ook al bij deze post..
  Ik dacht laat het even weten, misschien kan je er wat aan doen. (Browser: Chrome)

 • Kelvin - dagelijkse hap
  24 november 2014 om 15:07

  Owh wauw dit is echt ideaal! Ik heb ook geen frituur in huis. Dan zouden de kilos er aan vliegen. Maar dit is een top variant.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.