fbpx
Menu

Easy: Pasta met muntpesto

Met het laatste restje munt en basilicum uit mijn tuin maakte ik deze goddelijke muntpesto. Dat wordt afkicken deze herfst. Nu loop ik dagelijks mijn tuintje in om wat lekkers te plukken. In de zomer kook ik veel met verse kruiden, terwijl ik in de winter weer sneller naar specerijen grijp. Grappig hoe je toch automatisch meegaat met de seizoenen.

Pasta Pesto is voor mij echt comfortfood. Als ik niet weet wat ik moet maken, grijp ik al snel naar een pak pasta. En met verse pesto en veel Parmezaan is toch wel mijn favo. De munt geeft iets lekkers fris aan de pasta. Eigenlijk is het een heel zomers receptje. Gelukkig is de zomer nog niet voorbij en kunnen wij nog steeds genieten van het lekkers dat ons tuintje te bieden heeft. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, laat je het even weten hoe het gesmaakt heeft?

pasta muntpesto

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta (ik gebruikte linguine)
150 gr rucola
2 handjes basilicum
2 handjes munt
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas + extra
Peper en zout
Olijfolie

pasta muntpesto

Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en de munt en trek de blaadjes los.

Pel de knoflooktenen.

Draai in een keukenmachine een gladde pesto van de knoflook, de munt, de basilicum, de pijnboompitten, 30 gr Parmezaan en een flinke scheut olijfolie. Is de pesto nog te dik voeg dan extra olijfolie toe.

Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.

Giet de pasta af. Meng de pesto meteen door de pasta.

Verdeel de pasta met muntpesto over een bord en garneer het met een flinke hand rucola en wat vers geraspte Parmezaan.

pasta muntpesto 3

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Janneke Zonnenberg
    16 maart 2016 om 16:36

    Wat een heerlijk recept! Ik ga hem dalijk voor de 2e keer maken, zoveel zin in!!

    Beantwoorden
  • Anita
    21 september 2014 om 08:08

    Weet je wat heel lekker is bij pasta met munt en basilicum velderwtjes uit de diepvries een handje er doorheen heerlijk !

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 september 2014 om 14:33

    Geloof ik meteen.

    Beantwoorden
  • Angelina
    12 september 2014 om 17:10

    Dit lijkt me een heerlijke variant!

    Beantwoorden
  • Fany
    10 september 2014 om 22:20

    Wat lekker ziet dirpt er uit, ga ik ook eens maken en laat jrpe weten hoe het was hoor...

    Beantwoorden
  • Eline
    10 september 2014 om 21:59

    Ik ben nu bezig om alle kruiden die nog in de tuin staan te verwerken voor in de vriezer. De kwaliteit gaat nu snel achteruit vind ik. Gelukkig komt in het voorjaar alles weer mooi op!

    Beantwoorden
  • eva maria
    10 september 2014 om 20:46

    Topidee. Test ik zeker eens uit!

    Beantwoorden
  • Elsbet | La Vie Pure
    10 september 2014 om 19:56

    Oh, lekker en super origineel!

    Beantwoorden
  • Lieve
    10 september 2014 om 17:13

    Ik zie steeds vaker muntpesto voorbij komen en oh wat ziet dat er heerlijk en simpel uit!

    Beantwoorden
  • Marian
    10 september 2014 om 14:34

    Jaaaa ik heb ook nog n restpartijtje munt en basilicum.
    Mooi want ik had al geen zin in aardappelpuree vanavond

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2014 om 20:17

    Lucky you!

    Beantwoorden
  • Stella
    10 september 2014 om 13:28

    Ahh dit ziet er heerlijk uit! Ik eet al een tijdje geen pasta meer maar ik ben er gek op en deze smaak combinatie lijkt mij heel lekker

    Beantwoorden
  • Susanne
    10 september 2014 om 10:41

    Wat lekker, Pesto met munt! :)
    Ik maak in de zomer ook altijd veel Pestootjes en het overschot doe ik dan in ijsblokjes vorm in de vriezer. Als je dan in de winter snakt naar zomerse hapjes en kruiden heb je stiekem nog een voorraadje!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2014 om 20:18

    Oh super slim! Thanks voor het delen!

    Beantwoorden
  • Ilse
    10 september 2014 om 10:08

    Lekker, op mijn balkonnetje doet alles het nog gelukkig. De zomer mag wat mij betreft nog wel even duren met dit soort gerechtjes!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    10 september 2014 om 09:46

    Wat een goed idee! Ik ben heel benieuwd naar de smaak.

    Beantwoorden
  • Alet
    10 september 2014 om 09:23

    Goede idee.
    Deze ga ik maken vandaag.
    Door je tips van laatst is mijn basilicumplant nog steeds in leven!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2014 om 10:17

    Wat goed!

    Beantwoorden
  • Evi
    10 september 2014 om 11:54

    Waar staan die tips? Die plant van mij heeft het al bijna begeven :)

    Beantwoorden
  • Mandy
    10 september 2014 om 09:16

    Het klinkt en ziet er heerlijk uit. Als ik pesto maak dan maak ik het zonder kaas, omdat ik geen kaas lust (helaas). Weet jij misschien of hier een vervangend product voor is?

    Beantwoorden
  • Malou
    10 september 2014 om 07:39

    Het is dat Dennis niet van munt houdt, maar anders had ik deze versie zeker vanavond al gemaakt. Ik zei gisteren nog dat ik geen blender had, maar heb ook geen keukenmachine.. Ik weet al wat er op mijn kerstwishlist staat, jammer dat het zo ver weg nog is! Haha

    Beantwoorden

Reactie plaatsen