pasta muntpesto

Fresh & Easy: Pasta met muntpesto

Met het laatste restje munt en basilicum uit mijn tuin maakte ik deze goddelijke muntpesto. Dat wordt afkicken deze herfst. Nu loop ik dagelijks mijn tuintje in om wat lekkers te plukken. In de zomer kook ik veel met verse kruiden, terwijl ik in de winter weer sneller naar specerijen grijp. Grappig hoe je toch automatisch meegaat met de seizoenen.

Pasta Pesto is voor mij echt comfortfood. Als ik niet weet wat ik moet maken, grijp ik al snel naar een pak pasta. En met verse pesto en veel Parmezaan is toch wel mijn favo. De munt geeft iets lekkers fris aan de pasta. Eigenlijk is het een heel zomers receptje. Gelukkig is de zomer nog niet voorbij en kunnen wij nog steeds genieten van het lekkers dat ons tuintje te bieden heeft. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, laat je het even weten hoe het gesmaakt heeft?

pasta muntpesto

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta (ik gebruikte linguine)
150 gr rucola
2 handjes basilicum
2 handjes munt
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas + extra
Peper en zout
Olijfolie

pasta muntpesto

Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en de munt en trek de blaadjes los.

Pel de knoflooktenen.

Draai in een keukenmachine een gladde pesto van de knoflook, de munt, de basilicum, de pijnboompitten, 30 gr Parmezaan en een flinke scheut olijfolie. Is de pesto nog te dik voeg dan extra olijfolie toe.

Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.

Giet de pasta af. Meng de pesto meteen door de pasta.

Verdeel de pasta met muntpesto over een bord en garneer het met een flinke hand rucola en wat vers geraspte Parmezaan.

pasta muntpesto 3

Review Magimix Blender
Starbucks Red Berry & Banana Yoghurt Frappuccino
Bewaar
21 Comments
 • Janneke Zonnenberg

  16 maart 2016 at 16:36 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Ik ga hem dalijk voor de 2e keer maken, zoveel zin in!!

 • Anita

  21 september 2014 at 08:08 Beantwoorden

  Weet je wat heel lekker is bij pasta met munt en basilicum velderwtjes uit de diepvries een handje er doorheen heerlijk !

 • Angelina

  12 september 2014 at 17:10 Beantwoorden

  Dit lijkt me een heerlijke variant!

 • Fany

  10 september 2014 at 22:20 Beantwoorden

  Wat lekker ziet dirpt er uit, ga ik ook eens maken en laat jrpe weten hoe het was hoor…

 • Eline

  10 september 2014 at 21:59 Beantwoorden

  Ik ben nu bezig om alle kruiden die nog in de tuin staan te verwerken voor in de vriezer. De kwaliteit gaat nu snel achteruit vind ik. Gelukkig komt in het voorjaar alles weer mooi op!

 • eva maria

  10 september 2014 at 20:46 Beantwoorden

  Topidee. Test ik zeker eens uit!

 • Elsbet | La Vie Pure

  10 september 2014 at 19:56 Beantwoorden

  Oh, lekker en super origineel!

 • Lieve

  10 september 2014 at 17:13 Beantwoorden

  Ik zie steeds vaker muntpesto voorbij komen en oh wat ziet dat er heerlijk en simpel uit!

 • Marian

  10 september 2014 at 14:34 Beantwoorden

  Jaaaa ik heb ook nog n restpartijtje munt en basilicum.\r\nMooi want ik had al geen zin in aardappelpuree vanavond

 • Stella

  10 september 2014 at 13:28 Beantwoorden

  Ahh dit ziet er heerlijk uit! Ik eet al een tijdje geen pasta meer maar ik ben er gek op en deze smaak combinatie lijkt mij heel lekker

 • Susanne

  10 september 2014 at 10:41 Beantwoorden

  Wat lekker, Pesto met munt! :)\r\nIk maak in de zomer ook altijd veel Pestootjes en het overschot doe ik dan in ijsblokjes vorm in de vriezer. Als je dan in de winter snakt naar zomerse hapjes en kruiden heb je stiekem nog een voorraadje!

 • Ilse

  10 september 2014 at 10:08 Beantwoorden

  Lekker, op mijn balkonnetje doet alles het nog gelukkig. De zomer mag wat mij betreft nog wel even duren met dit soort gerechtjes!

 • MySimplySpecial

  10 september 2014 at 09:46 Beantwoorden

  Wat een goed idee! Ik ben heel benieuwd naar de smaak.

 • Alet

  10 september 2014 at 09:23 Beantwoorden

  Goede idee.\r\nDeze ga ik maken vandaag.\r\nDoor je tips van laatst is mijn basilicumplant nog steeds in leven!

  • Pauline

   10 september 2014 at 10:17 Beantwoorden

   Wat goed!

   • Evi

    10 september 2014 at 11:54 Beantwoorden

    Waar staan die tips? Die plant van mij heeft het al bijna begeven 🙂

 • Mandy

  10 september 2014 at 09:16 Beantwoorden

  Het klinkt en ziet er heerlijk uit. Als ik pesto maak dan maak ik het zonder kaas, omdat ik geen kaas lust (helaas). Weet jij misschien of hier een vervangend product voor is?

 • Malou

  10 september 2014 at 07:39 Beantwoorden

  Het is dat Dennis niet van munt houdt, maar anders had ik deze versie zeker vanavond al gemaakt. Ik zei gisteren nog dat ik geen blender had, maar heb ook geen keukenmachine.. Ik weet al wat er op mijn kerstwishlist staat, jammer dat het zo ver weg nog is! Haha

Plaats een reactie