Menu
tompouce-7-710x380.jpg

Tompouce met Zwitserse room

Zeg eens eerlijk? Zijn jullie ook zo dol op de Hema tompouce? Ik stiekem wel. Ik kan in mijn omgeving alleen niet meer aankomen met gekocht gebak. Men verwacht toch echt iets dat ik zelf gemaakt heb. En daarom maak ik mijn tompoucen tegenwoordig zelf. Het geheim van een lekkere tompouce zit hem in de vulling. En de Hema is daar een kei in, maar ik denk dat ik aardig in de buurt kom met mijn Zwitserse room.

Is het jullie wel eens opgevallen dat de vulling van de Hema tompouce lichter van kleur is en veel luchtiger van smaak? Dat komt door de toevoeging van slagroom. Als je de gele room mengt met één deel slagroom krijg je een waanzinnig lekkere en luchtige vulling. Dit noemen ze Zwitserse room. Om het een beetje fancy te maken, voegde ik nog wat verse frambozen toe. Kijk daar kan je mee aankomen! En die Hema tompouce eet ik dan gewoon stiekem, als niemand kijkt.

Ingrediënten voor 6 – 8 st.
8 plakjes bladerdeeg
1 x recept gele room
200 ml slagroom
1 bakje frambozen

Zo maak je het
Begin met het recept voor banketbakkersroom en laat het opstijven in de koelkast.

Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

tompouce recept

Snij de bladerdeegplakjes doormidden en verdeel ze los van elkaar over de bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork.

Bak de tompouce-bodems in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de plaat.

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom nu beetje bij beetje door de banketbakkersroom.

zwitserse room

Stop de Zwitserse room in een spuitzak met een kartelmondje. Heb je geen spuitzak dan kan je de room ook gewoon met een lepel over de tompoucen verdelen.

tompouce recept

Spuit met zigzaggende bewegingen de Zwitserse room over de bladerdeeg-bodems.

tompouce recept

Leg daarop een aantal verse frambozen. Je kunt ook aardbeien of ander rood fruit gebruiken.

Leg de andere helft bladerdeeg erbovenop. Maak het af met nog een streep room en wat verse framboosjes.

Garneer de tompouce met wat poedersuiker.

tompouce recept

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan