Tompouce met Zwitserse room
Zeg eens eerlijk? Zijn jullie ook zo dol op de Hema tompouce? Ik stiekem wel. Ik kan in mijn omgeving alleen niet meer aankomen met gekocht gebak. Men verwacht toch echt iets dat ik zelf gemaakt heb. En daarom maak ik mijn tompoucen tegenwoordig zelf. Het geheim van een lekkere tompouce zit hem in de vulling. En de Hema is daar een kei in, maar ik denk dat ik aardig in de buurt kom met mijn Zwitserse room.
Is het jullie wel eens opgevallen dat de vulling van de Hema tompouce lichter van kleur is en veel luchtiger van smaak? Dat komt door de toevoeging van slagroom. Als je de gele room mengt met één deel slagroom krijg je een waanzinnig lekkere en luchtige vulling. Dit noemen ze Zwitserse room. Om het een beetje fancy te maken, voegde ik nog wat verse frambozen toe. Kijk daar kan je mee aankomen! En die Hema tompouce eet ik dan gewoon stiekem, als niemand kijkt.
Ingrediënten voor 6 – 8 st.
8 plakjes bladerdeeg
1 x recept gele room
200 ml slagroom
1 bakje frambozen
Zo maak je het
Begin met het recept voor banketbakkersroom en laat het opstijven in de koelkast.
Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de bladerdeegplakjes doormidden en verdeel ze los van elkaar over de bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork.
Bak de tompouce-bodems in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de plaat.
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom nu beetje bij beetje door de banketbakkersroom.
Stop de Zwitserse room in een spuitzak met een kartelmondje. Heb je geen spuitzak dan kan je de room ook gewoon met een lepel over de tompoucen verdelen.
Spuit met zigzaggende bewegingen de Zwitserse room over de bladerdeeg-bodems.
Leg daarop een aantal verse frambozen. Je kunt ook aardbeien of ander rood fruit gebruiken.
Leg de andere helft bladerdeeg erbovenop. Maak het af met nog een streep room en wat verse framboosjes.
Garneer de tompouce met wat poedersuiker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in