Gerookte kip salade
Deze gerookte kip salade is echt een aanrader! Het mooie is dat je de meeste ingrediënten meestal wel op voorraad hebt: zoals appel, komkommer, rozijnen en kerrie. Nog een paar dingen halen bij de supermarkt en je hebt zo deze lekkere salade op tafel staan. De kerriedressing doet het hem in deze! In combinatie met de gerookte kip, appel en rozijnen is het echt smullen. Serveer de salade met gerookte kip en appel als maaltijdsalade met wat stokbrood. Een heerlijke gezonde en snelle salade.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte kipfilet
- 200 gr gemengde salade
- 2 rode paprika's
- 2 avocado's
- 2 appels
- 1 komkommer
- 75 gr rozijnen
- 75 gr walnoten
Ingrediënten voor de kerriedressing
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el kerriepoeder
- 1 el gembersiroop
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak de kerriedressing door alles door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de salade over vier borden.
Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer en leg deze op de sla.
Snijd de paprika’s in reepjes, de avocado’s in plakjes en de appel in partjes. Verdeel dit over de salade.
Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en leg deze in het midden van het bord.
Doe de kerriedressing over de gerookte kip salade.
Hak de walnoten grof en garneer de salade met de walnoten en de rozijnen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.