Tabouleh van bloemkool
Ik hou van de Midden-Oosterse keuken. Tabouleh is een typisch Libanees gerecht van bulghur met veel peterselie en munt. Een lekker en fris bijgerecht voor bij Arabische mezze, dit zijn kleine hapjes en dips die vaak met flatbread gegeten worden. Ik maakte een healthy versie van tabouleh van bloemkool en dat smaakte echt prima.
Het is een rauwe salade, dus hij is ook nog eens in een handomdraai klaar. Bloemkool kan je heel goed rauw eten en als je het fijn hakt, heeft het dezelfde structuur als couscous en bulghur. De smaak van bloemkool is ongekookt ook vrij neutraal en dat maakt het een prima vervanger voor de granen. Ik at het als bijgerecht met een stukje kip en gegrilde groentes en hummus. Een heerlijk healthy maaltje.
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
1 bloemkool
200 gr cherrytomaten
1,5 citroen
4 lente uitjes
0,5 rode peper
Flinke bos peterselie
Paar takjes munt
Zout
Zo maak je het
Snij de bloemkool in grove stukken en was deze.
Hak de stukken bloemkool in een keukenmachine tot grove korrels. In mijn Magimix was dit zo gepiept. Hak het niet te lang, want dan krijg je een bloemkoolcrème. Het moet echt een korrel behouden.
Doe de bloemkool in een kom. Was de citroenen en voeg de rasp van 1 citroen toe.
Pers vervolgens 1,5 citroen uit en meng dit door de bloemkool.
Hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in ringen, voeg dit bij de bloemkool.
Snij de peterselie en de munt fijn en meng dit door de tabouleh.
Halveer de cherrytomaatjes en meng ze door de tabouleh.
Breng de tabouleh op smaak met wat zout en serveer het met wat flatbread.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.