Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Dit recept voor havermout pannenkoeken is echt een aanrader! Wie is er nou niet gek op pannenkoeken? Het mooie is dat dit gezonde havermout pannenkoeken zijn. Pannenkoeken die je dus iedere dag zonder probleem kunt eten!

Havermout pannenkoeken zonder banaan

Dit havermout pannenkoeken recept is gemaakt van havermout en boekweit met daarop gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel. De combinatie van de verschillende soorten meel geeft de havermout pannenkoeken een lekkere luchtige structuur. Erg lekker al zeggen wij zelf! We hebben de havermout pannenkoeken zonder banaan gemaakt, maar met banaan erdoor is ook een aanrader. Maak dan deze banaan havermout pannenkoeken. Enjoy!

Havermout pannenkoeken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor twee personen

  • 75 gr havermout
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 200 ml melk (eventueel plantaardig)
  • 1 ei
  • Flinke klont roomboter
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout

Lekker met

  • Maple syrup

Zo maak je het

  1. Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt eventueel ook klant-en-klaar havermeel gebruiken.

  2. Doe de havermout samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.

  3. Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.

  4. Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.

  5. Verhit wat roomboter in een koekenpan. Verdeel drie hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

  6. Was de appels en snijd deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in wat roomboter goudbruin. Bestrooi ze op het laatst met de kaneel en voeg de rozijnen toe.

  7. Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.

Havermout pannenkoeken

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pannenkoeken Appel Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in