
Banaan Havermout pannenkoeken
Pannenkoeken, wij kunnen ze iedere dag wel eten. Deze banaan havermout pannenkoeken met en kiwi hebben we weer aan ons favorieten lijstje toegevoegd. Want oh, ze zijn zo heerlijk. Het zijn gezonde pannenkoekjes met een heerlijke kiwi topping, voor nog wat extra vitamientjes. Door de toevoeging van havermout blijf je langer verzadigd en dat zorgt onder andere voor minder behoefte aan snaaien of snacken. De kiwi topping is lekker fris en geeft een fijne kickstart aan de ochtend. Ga jij deze havermout pannenkoeken met banaan maken?
Zijn kiwi's gezond?
We kunnen in deze koude wintermaanden allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. En dat doe je vooral door goede voeding tot je te nemen en natuurlijk voldoende te bewegen. Wist je dat kiwi’s heel gezond zijn? Voor deze havermout pannenkoeken maken we een topping van Zespri kiwi’s, de groene variant (Zespri green). Deze kiwi’s zitten boordevol vitamine C en bevatten heel veel vezels. Dus naast een lekker ontbijtje krijg je tegelijkertijd een dosis vitaminen en vezels binnen. Win-win! Deze gezonde pannenkoekjes bevatten geen melk, dus dat is handig voor als je hier misschien gevoelig voor bent. En binnen 15 minuten zet je dit heerlijke, gezonde ontbijtje op tafel. Ga jij ze maken?


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 6-8 st.
- 1 banaan
- 2 eieren
- 100 ml havermelk
- 100 gr havermout
- 2 Zespri kiwi's green
- 1 tl bakpoeder
- 2 el kokosyoghurt (of gewone yoghurt)
- 1 el kokosflakes
- Snuf zout
Zo maak je het
Pureer de banaan met de eieren glad.
Voeg de havermout, bakpoeder en een snuf zout en spatel dit door het beslag. Meng de havermelk erdoorheen.
Verhit een koekenpan met wat neutrale olie. Verdeel het beslag in kleine pannenkoekjes en laat beide kanten goudbruin worden.
Snij de kiwi in plakjes en verdeel dit over de banaan havermout pannenkoeken. Garneer met 2 eetlepels kokosyoghurt en wat getoaste kokos (even kort bakken in een koekenpan)


Dit bericht is in samenwerking met Zespri. Lees hier mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan