Banaan Havermout pannenkoeken

Banaan Havermout pannenkoeken

Pannenkoeken, wij kunnen ze iedere dag wel eten. Deze banaan havermout pannenkoeken met en kiwi hebben we weer aan ons favorieten lijstje toegevoegd. Want oh, ze zijn zo heerlijk. Het zijn gezonde pannenkoekjes met een heerlijke kiwi topping, voor nog wat extra vitamientjes. Door de toevoeging van havermout blijf je langer verzadigd en dat zorgt onder andere voor minder behoefte aan snaaien of snacken. De kiwi topping is lekker fris en geeft een fijne kickstart aan de ochtend. Ga jij deze havermout pannenkoeken met banaan maken?

Zijn kiwi's gezond?

We kunnen in deze koude wintermaanden allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. En dat doe je vooral door goede voeding tot je te nemen en natuurlijk voldoende te bewegen. Wist je dat kiwi’s heel gezond zijn? Voor deze havermout pannenkoeken maken we een topping van Zespri kiwi’s, de groene variant (Zespri green). Deze kiwi’s zitten boordevol vitamine C en bevatten heel veel vezels. Dus naast een lekker ontbijtje krijg je tegelijkertijd een dosis vitaminen en vezels binnen. Win-win! Deze gezonde pannenkoekjes bevatten geen melk, dus dat is handig voor als je hier misschien gevoelig voor bent. En binnen 15 minuten zet je dit heerlijke, gezonde ontbijtje op tafel. Ga jij ze maken?

Banaan Havermout pannenkoeken

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 6-8 st.

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml havermelk
  • 100 gr havermout
  • 2 Zespri kiwi's green
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el kokosyoghurt (of gewone yoghurt)
  • 1 el kokosflakes
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Pureer de banaan met de eieren glad.

  2. Voeg de havermout, bakpoeder en een snuf zout en spatel dit door het beslag. Meng de havermelk erdoorheen.

  3. Verhit een koekenpan met wat neutrale olie. Verdeel het beslag in kleine pannenkoekjes en laat beide kanten goudbruin worden.

  4. Snij de kiwi in plakjes en verdeel dit over de banaan havermout pannenkoeken. Garneer met  2 eetlepels kokosyoghurt en wat getoaste kokos (even kort bakken in een koekenpan)

Banaan Havermout pannenkoeken
Banaan Havermout pannenkoeken

Dit bericht is in samenwerking met Zespri. Lees hier mijn disclaimer. 

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Pannenkoeken Snelle recepten Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Moederdag Vaderdag Lente recepten Zomer recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (10 stemmen)

16 februari 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in