Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Dit recept voor havermout pannenkoeken is echt een aanrader! Wie is er nou niet gek op pannenkoeken? Het mooie is dat dit gezonde havermout pannenkoeken zijn. Pannenkoeken die je dus iedere dag zonder probleem kunt eten!

Havermout pannenkoeken zonder banaan

Dit havermout pannenkoeken recept is gemaakt van havermout en boekweit met daarop gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel. De combinatie van de verschillende soorten meel geeft de havermout pannenkoeken een lekkere luchtige structuur. Erg lekker al zeggen wij zelf! We hebben de havermout pannenkoeken zonder banaan gemaakt, maar met banaan erdoor is ook een aanrader. Maak dan deze banaan havermout pannenkoeken. Enjoy!

Havermout pannenkoeken

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor twee personen

  • 75 gr havermout
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 200 ml melk (eventueel plantaardig)
  • 1 ei
  • Flinke klont roomboter
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout

Lekker met

  • Maple syrup

Zo maak je het

  1. Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt eventueel ook klant-en-klaar havermeel gebruiken.

  2. Doe de havermout samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.

  3. Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.

  4. Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.

  5. Verhit wat roomboter in een koekenpan. Verdeel drie hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

  6. Was de appels en snijd deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in wat roomboter goudbruin. Bestrooi ze op het laatst met de kaneel en voeg de rozijnen toe.

  7. Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.

Havermout pannenkoeken

Tags

Makkelijke recepten Pannenkoeken Appel Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

18 maart 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in