
Havermout pannenkoeken
Dit recept voor havermout pannenkoeken is echt een aanrader! Wie is er nou niet gek op pannenkoeken? Het mooie is dat dit gezonde havermout pannenkoeken zijn. Pannenkoeken die je dus iedere dag zonder probleem kunt eten!
Havermout pannenkoeken zonder banaan
Dit havermout pannenkoeken recept is gemaakt van havermout en boekweit met daarop gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel. De combinatie van de verschillende soorten meel geeft de havermout pannenkoeken een lekkere luchtige structuur. Erg lekker al zeggen wij zelf! We hebben de havermout pannenkoeken zonder banaan gemaakt, maar met banaan erdoor is ook een aanrader. Maak dan deze banaan havermout pannenkoeken. Enjoy!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor twee personen
- 75 gr havermout
- 75 gr boekweitmeel
- 1 el bakpoeder
- 200 ml melk (eventueel plantaardig)
- 1 ei
- Flinke klont roomboter
- 2 appels
- Handje rozijnen
- 1 el kaneel
- Snufje zout
Lekker met
- Maple syrup
Zo maak je het
Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt eventueel ook klant-en-klaar havermeel gebruiken.
Doe de havermout samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.
Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.
Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.
Verhit wat roomboter in een koekenpan. Verdeel drie hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.
Was de appels en snijd deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in wat roomboter goudbruin. Bestrooi ze op het laatst met de kaneel en voeg de rozijnen toe.
Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan