Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Dit recept voor havermout pannenkoeken is echt een aanrader! Wie is er nou niet gek op pannenkoeken? Het mooie is dat dit gezonde havermout pannenkoeken zijn. Pannenkoeken die je dus iedere dag zonder probleem kunt eten!

Havermout pannenkoeken zonder banaan

Dit havermout pannenkoeken recept is gemaakt van havermout en boekweit met daarop gebakken appeltjes met rozijnen en kaneel. De combinatie van de verschillende soorten meel geeft de havermout pannenkoeken een lekkere luchtige structuur. Erg lekker al zeggen wij zelf! We hebben de havermout pannenkoeken zonder banaan gemaakt, maar met banaan erdoor is ook een aanrader. Maak dan deze banaan havermout pannenkoeken. Enjoy!

Havermout pannenkoeken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor twee personen

  • 75 gr havermout
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 200 ml melk (eventueel plantaardig)
  • 1 ei
  • Flinke klont roomboter
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout

Lekker met

  • Maple syrup
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal de havermout fijn tot meel in een keukenmachine. Je kunt eventueel ook klant-en-klaar havermeel gebruiken.

  2. Doe de havermout samen met het boekweitmeel en het zout in een kom.

  3. Voeg het ei toe en vervolgens de melk en klop er met een garde een glad beslag van.

  4. Voeg het bakpoeder toe en meng het goed door elkaar.

  5. Verhit wat roomboter in een koekenpan. Verdeel drie hoopjes van het beslag over de pan en bak de havermout pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

  6. Was de appels en snijd deze in partjes. Zet een tweede koekenpan op het vuur en bak de appeltjes in wat roomboter goudbruin. Bestrooi ze op het laatst met de kaneel en voeg de rozijnen toe.

  7. Serveer de havermout pannenkoeken met de gebakken appeltjes en rozijnen en eventueel wat maple syrup.

Havermout pannenkoeken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in