Havermoutmuffins met vijgen
Havermoutmuffins, ik ben er gek op. Al eerder maakte ik een recept voor deze gezonde muffins met blauwe bessen. Ieder weekend bak ik iets gezonds, zodat ik de hele week kan genieten van een lekker en verantwoord tussendoortje. Ik merk dat ik daardoor veel minder geneigd ben om te snoepen. Ik mag elke dag een muffin of een koekje en dat is toch het ultieme genot van een foodie.
Het lukt mij aardig om doordeweeks suikervrij te eten. Ik heb wel gemerkt dat als ik eenmaal iets neem, alle remmen los gaan. Daar komt die verslavende werking van suiker meteen om de hoek kijken. Een koekje worden er altijd 2, of 3 en daarna heb ik dan ook nog zin in chocola. Een goed voorbeeld was de Food we Love Box die ik onlangs binnen kreeg, vol guilty pleasures. Ik ben nieuwsgierig naar smaken en voor ik het wist, had ik de nougat al open getrokken. Die was hemels, maar zorgde er ook voor dat ik ook de koekjes en de salted karamel wilde proeven. Dat de koekjes mét de karamel nog lekkerder waren zorgde ervoor, dat het pak in één avond leeg was. Neem ik niks, dan laat het mij ongedeerd, neem ik er 1 dan gaat het fout. Dus daarom zorg ik dat ik altijd wat gezonds gebakken heb. En deze muffins kan ik je aanraden.
Ingrediënten voor 8 st.
150 gr havermout
1 ei
60 ml zonnebloemolie
120 ml melk
2 x een flinke knijp honing
2 tl bakpoeder
80 gr gedroogde vijgen
Handje Pecannoten
2 tl kaneel
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
Voeg het zout en de kaneel bij de havermout.
Voeg een ei toe en de zonnebloemolie en klop er met een garde een glad beslag van.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng het door elkaar.
Voeg 2 keer een flinke knijp honig toe en roer het om.
Meng het bakpoeder door het beslag.
Snij de vijgen in stukjes en hak de Pecannoten grof, spatel dit door het beslag.
Verdeel het beslag over 8 muffin papiertjes en bak de havermout muffins in ongeveer 30-35 minuten af.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Als je de honing weg laat en de melk vervangt voor amandelmelk wel.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in