Tortilla chips maken
Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. We zijn dol op nacho’s en eten ze vaak met salsa, guacamole, zure room en cheddar kaas. Mocht je nou acuut zin hebben in tortilla chips maar je hebt ze niet in huis. Dan kan je heel gemakkelijk zelf tortilla chips maken van wraps. Yes! Ook handig als je wraps over hebt. En ze zijn een stuk gezonder, want ze gaan in de oven! Dubbele win!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine wraps
- 1 tl paprikapoeder
- Zeezout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Smeer de tortilla’s in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout.
Snijd de tortilla’s in punten met een mes. Verdeel ze over een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak de tortilla chips in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin en krokant.
Laat afkoelen. En bewaar tot gebruik in een bakje zonder deksel.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.