Nachos uit de oven
Als ik op het terras zit (yes we mogen weer) bestel ik heel vaak nachos uit de oven. Deze borrelhap verveelt gewoon nooit. Warme knapperige chips, stevige salsa en natuurlijk veel kaas, zure room en guacamaole. Als de nacho schotel goed gevuld is, kan het voor mij ook prima door als avondeten (vinden mijn jongens ook heel fijn). Dat is deze vegetarische versie met pulled jackfruit, tomaat, maïs en bonen zeker. Echt een flinke hap! En de cheddar maakt het helemaal af.
Pulled Jackfruit
Heb je wel eens jackfruit geproefd? Het is een vrucht die groeit in Thailand. Rijp eten ze het zo uit het vuistje. Maar de jonge onrijpe vrucht is een perfecte vleesvervanger. De smaak is heel neutraal (je kan het zelf lekker maken) maar de textuur lijkt echt op pulled chicken. En het is dus compleet vegan. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original. Zij halen de jackfruit uit Noord Thailand. Daar is een kleine groep van 49 Fairtrade boeren in samenwerking met een fabriek verantwoordelijk voor het plukken en inblikken van mango, ananas en jackfruit. Eerst had je alleen de variant in stukjes, die je zelf uit elkaar moest plukken, nu heb je ook een reeds “gepullde” versie. Supermakkelijk, want nu zet je nog sneller en makkelijker een vegetarische maaltijd op tafel.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr tortillachips
- 1 blik Pulled Jackfruit (Fairtrade Original)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr kidneybonen (uit blik)
- 100 gr maïs (uit blik)
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 100 gr geraspte cheddar
- 2 tl taco kruiden
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Guacamole (recept)
- Zure room
- Evt. verse koriander
- Limoen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie.
Spoel de pulled jackfruit, bonen en maïs af onder de kraan. Dep iets droog en voeg dit bij de uien en bak mee. Breng op smaak met de taco kruiden, chilipeper en zout en schep even om. Voeg de tomatenblokjes toe en roer nog even kort.
Verdeel de tortillachips over een bakplaat. Schep de vulling hierop. Garneer met de geraspte Cheddar. Plaats de nachoschotel ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Garneer de nachos uit de oven eventueel met verse koriander en serveer met partjes limoen, guacamole en zure room.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in