Babi ketjap
Weer zo’n lekker Aziatisch gerecht: babi ketjap. Wie houdt er nou niet van de zoete sojasaus? Wij maken er dit keer een goddelijke saus van voor over stukjes mals varkensvlees. Voor dit babi ketjap recept gebruiken we varkenshaas. Volgens ons het lekkerst (lees mals) en snel klaar. Samen met gekookte rijst en zoetzure komkommer is dit recept echt om te smullen!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr varkenshaas
- 120 ml ketjap
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 4 knoflooktenen
- 1 ui
- 2 el verse gember
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Lekker met
- Gekookte rijst
- Zoetzure kommer
- Verse koriander
- Lente-ui
- Geroosterde sesamzaadjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het vlees in stukken, bestrooi het met wat zout en bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.
Snijd de ui, de knoflooktenen en de gember fijn. Je kan er ook een bamboe van maken in een vijzel.
Voeg deze ingrediënten bij de varkenshaas en bak het mee.
Voeg dan de ketjap en de bruine suiker en het citroensap bij het vlees. Laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Als je saus te dun blijft, kan je een maïzena papje toevoegen van één eetlepel maïzena en een beetje water. De saus zal dan binden.
Serveer de babi ketjap met rijst en zoetzure komkommer. Lekker met wat verse koriander, lente-ui en/of geroosterde sesamzaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in