Menu
DSC_0014-3-710x380.jpg

Babi Ketjap met varkenshaas

Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Ik maak mijn babi ketjap altijd het liefst met varkenshaas in plaats van varkenslappen. Ik vind het vlees lekkerder en het is ook nog sneller klaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur.

Dit recept voor Babi Ketjap komt van de site Aziatische Ingrediënten, hier vind je heel veel lekkere Aziatische recepten en achtergrond informatie over de ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr varkenshaas
1 ui
4 teentjes knoflook
2 el fijngehakte gember
120 ml ketjap
30 gr bruine basterdsuiker
1-2 el citroensap
Peper en zeezout

Zo maak je het
Snij het vlees in blokjes, bestrooi het met zout en bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.

Snij de uien, de knoflook en de gember in kleine stukjes. Je kan er ook een bamboe van maken in een vijzel. Ik heb het zelf niet te fijn gesneden omdat ik wel van wat structuur in mijn recepten hou.

Voeg deze ingrediënten bij de varkenshaas en bak het mee.

Voeg dan de ketjap en de bruine suiker en het citroensap bij het vlees.

Laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Als je saus te dun blijft, kan je een maïzena papje toevoegen van 1 el maïzena en een beetje water. De saus zal dan binden.

Serveer de babi ketjap met rijst.

Babi Ketjap Varkenshaas

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan