Indonesische Sajoer boontjes
Sajoer is een nat groentegerecht uit Indonesië, dat weet ik ook pas sinds kort. Ik dacht dat sajoer, pittige boontjes betekende maar dat is niet zo. Wel kan je sajoer boontjes maken van gewokte sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij de Rendang die ik al eerder plaatste. De saus is inderdaad vrij nat, maar met wat rijst er bij is dit super lekker en gezond.
Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, omdat de saus pittig is. Zelf ben ik niet zo’n held als het om pittig eten gaat, dus heb ik slechts 2 tl sambal toegevoegd aan dit Indonesische groente gerecht. Maar durf je het aan, voeg dan gerust wat meer toe.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
2 tl ketjap
1 tl gemberpoeder
2 tl sambal
1 tl korianderzaad
200 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Zeezout
Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Je kan ook boontjes uit de diepvries gebruiken.
Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap , sambal en de specerijen.
Verhit de pasta in een wokpan. Voeg de bonen toe en bak deze mee.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en stoof de sajoer boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.
Voeg naar smaak nog wat zout toe.
Lekker bij Indonesische Rendang en rijst.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.