Nieuwjaarsrolletjes recept
Het bakken van nieuwjaarsrolletjes was een traditie bij ons thuis. Met de hele familie zaten we om de tafel, mijn vader bakte de wafeltjes en wij rolden ze om de beurt om tot rolletjes. Met verbrande vingers tot gevolg. Je gebruikt hiervoor een speciaal wafelijzer (wij hebben deze) Deze traditie is bij mijn oma begonnen, die maakt ze vroeger altijd. Dit recept is ook nog van haar, ik had vroeger al een klein kookschriftje gemaakt en daar zat dit recept nog in. Helemaal vergeeld, maar echt de lekkerste rolletjes ooit. Er staat voor 100 rolletjes, maar dit hangt een beetje van de grootte af. Zelf haalden we er 80 uit. Probeer het zelf! PS probeer ook eens ons recept voor kniepertjes
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 80 - 100 st.
- 400 gr suiker
- 400 gr bloem
- 175 ml water (+ extra)
- 4 eieren
- 100 gr gesmolten roomboter
- Snuf zout
Materiaal
- (Stroop)wafelijzer
- Rolstokje 1 cm dik
Zo maak je het
Doe de suiker en het water in een pannetje. Zet dit op het vuur zodat de suiker kan smelten. Laat het niet te lang staan, want dan krijg je caramel. Zodra de suiker opgelost is, is het klaar.
Doe de bloem met een snuf zout in de kom. Voeg het suikerwater toe en klop dit met een garde door de bloem. Voeg dan een voor een de eieren toe. En tot slot de gesmolten roomboter. Klop dit met een garde tot een glad beslag. Verdun het beslag met water, totdat het van je lepel afloopt. Zoals pannenkoekenbeslag zeg maar.
Laat het wafelijzer goed heet worden. Als het groene lampje brandt is, het ijzer klaar om te gebruiken. Vet het ijzer eventueel in met wat bakspray. Verdeel een lepel beslag over het ijzer en sluit de deksel.
De wafels zijn klaar als ze goudbruin gekleurd zijn. Haal het wafeltje van het ijzer met een pannenkoekenmes en leg het op een snijplank. Rol het wafeltje snel op met een rolstok van ongeveer 1 cm dik, of met het uiteinde van een pollepel. Vuurvaste vingers zijn hierbij reuze handig! Als je te lang wacht, kan je de nieuwjaarsrolletjes niet meer oprollen.
Leg de nieuwjaarsrolletjes apart en laat ze afkoelen. Vul de rolletjes vlak voor het serveren met slagroom.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.