Inventum Cakepop Maker

Cake balls zijn helemaal hip an happening. Een tijdje geleden maakt ik deze cakepops op traditionele wijze van cakekruimels en botercrème. Een leuk maar tijdrovend klusje. Er is nu goed nieuws voor de cakepop fans onder ons. Inventum heeft een lijn Babycakes op de markt gebracht met super handige bakapparaten. De cakepop maker is er één van en met dit apparaat maak je heel snel lekkere en luchtige cake balletjes.

De Inventum cakepop maker doet mij een beetje denken aan een wafeltjes ijzer. Het is rond, knalroze en bevat 2 ijzers waar tussen je de cakeballs maakt. In het pakket zitten ook 2 setjes met stokjes voor je cakepops, een handig draaivorkje en een afkoel en presentatie standaard. Vooral dat laatste is erg handig, bij het drogen van de chocola en voor het presenteren van je pops.

Het apparaat werkt heel simpel en daar hou ik van. Je steekt de stekker in het stopcontact en als het apparaat op temperatuur is, gaat er een groen lampje branden. Je kan nu gelijk beginnen met het maken van je cakeballetjes. In het bijgeleverde boekje staan diverse recepten, maar je kan natuurlijk ook een eigen recept of zelfs een pak cakemix gebruiken.

Ik heb een bakspray van dr. Oetker gebruikt om de ijzers in te vetten. Voor het vullen van de plaat kan je het beste een spuitzak gebruiken. Zo kan je het beslag het beste doseren. Ik heb de halve rondjes ongeveer voor 3/4 gevuld. Als je er teveel beslag in doet, krijg je een soort van UFO cake bal. Je kan 12 cakeballetjes tegelijk maken. Het is het slimste om even een klein testje te doen, voor de garing van je cake balletjes. Ik heb ze 3 minuten per kant gebakken. Halverwege draai je de balletjes om met het vorkje en bak je ze aan de andere kant goudbruin. Dit lijkt wel een beetje op poffertjes bakken.

  

Binnen no time heb je een hele stapel cakeballetjes die klaar zijn om gedecoreerd te worden. Ik vind het zelf een ideaal apparaat en ik vind deze cakeballetjes ook lekkerder dan de originele versie. Het is wat luchtiger en ze zijn ook minder zwaar. Wat ook handig is bij het decoreren, omdat ze dan minder snel naar beneden zakken.

Als je heel vaak cake pops maakt, kan ik je dit apparaat van harte aanbevelen. Het is te koop in diverse electronicazaken en kookwinkels voor €29,95.

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in