Menu

Inventum Cakepop Maker

Cake balls zijn helemaal hip an happening. Een tijdje geleden maakt ik deze cakepops op traditionele wijze van cakekruimels en botercrème. Een leuk maar tijdrovend klusje. Er is nu goed nieuws voor de cakepop fans onder ons. Inventum heeft een lijn Babycakes op de markt gebracht met super handige bakapparaten. De cakepop maker is er één van en met dit apparaat maak je heel snel lekkere en luchtige cake balletjes.

De Inventum cakepop maker doet mij een beetje denken aan een wafeltjes ijzer. Het is rond, knalroze en bevat 2 ijzers waar tussen je de cakeballs maakt. In het pakket zitten ook 2 setjes met stokjes voor je cakepops, een handig draaivorkje en een afkoel en presentatie standaard. Vooral dat laatste is erg handig, bij het drogen van de chocola en voor het presenteren van je pops.

Het apparaat werkt heel simpel en daar hou ik van. Je steekt de stekker in het stopcontact en als het apparaat op temperatuur is, gaat er een groen lampje branden. Je kan nu gelijk beginnen met het maken van je cakeballetjes. In het bijgeleverde boekje staan diverse recepten, maar je kan natuurlijk ook een eigen recept of zelfs een pak cakemix gebruiken.

Ik heb een bakspray van dr. Oetker gebruikt om de ijzers in te vetten. Voor het vullen van de plaat kan je het beste een spuitzak gebruiken. Zo kan je het beslag het beste doseren. Ik heb de halve rondjes ongeveer voor 3/4 gevuld. Als je er teveel beslag in doet, krijg je een soort van UFO cake bal. Je kan 12 cakeballetjes tegelijk maken. Het is het slimste om even een klein testje te doen, voor de garing van je cake balletjes. Ik heb ze 3 minuten per kant gebakken. Halverwege draai je de balletjes om met het vorkje en bak je ze aan de andere kant goudbruin. Dit lijkt wel een beetje op poffertjes bakken.

  

Binnen no time heb je een hele stapel cakeballetjes die klaar zijn om gedecoreerd te worden. Ik vind het zelf een ideaal apparaat en ik vind deze cakeballetjes ook lekkerder dan de originele versie. Het is wat luchtiger en ze zijn ook minder zwaar. Wat ook handig is bij het decoreren, omdat ze dan minder snel naar beneden zakken.

Als je heel vaak cake pops maakt, kan ik je dit apparaat van harte aanbevelen. Het is te koop in diverse electronicazaken en kookwinkels voor €29,95.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

 • Kyra
  9 februari 2019 om 13:59

  Hoe krijg je ze mooi rond? Bij mij zijn het meer paddenstoelen.

 • Pauline
  2 februari 2017 om 12:44

  Oh nee dat heb ik niet, dan zit er waarschijnlijk een schroefje los.

 • Sal
  31 januari 2017 om 19:40

  Nee bedoel meer dat je het kan bewegen naar links en rechts, want als ik de deksel dicht heb dan kan ik het een beetjr heen en weer bewegen. Hoop dat het duidelijk is. Lief

 • Pauline
  31 januari 2017 om 17:36

  Zeker, dat is een deksel die je open en dicht kan doen.

 • Sal
  30 januari 2017 om 17:00

  Hoi, Heeft u apparaat ook speling, dus dat je de bovenste deksel heen en weer kan bewegen? Dat heeft de mijne wel. Hoop dat het normaal is. Gr

 • Pauline
  2 februari 2014 om 13:54

  Ik denk het wel, goed idee ;)

 • Fleur
  1 februari 2014 om 20:36

  Hoihoi,
  Zou je ook met een Cakepop maker poffertjes kunnen maken?
  X

 • Pauline
  28 januari 2013 om 19:22

  Misschien kan je eens een ander cakebeslag proberen, misschien lukt het dan wel. Het is een beetje uitzoeken wat het beste werkt. Ik ben zelf erg tevreden over de inventum. Maar dat is natuurlijk per persoon verschillend.

 • Riny
  28 januari 2013 om 11:55

  Ik heb ook de cakepopmaker van Inventum maar krijg geen mooie ronde bolletjes. De meeste balletjes hebben randjes. Het is nogal een geklieder voordat het beslag in de 'holletjes' zit vind ik. (bij mij tenminste) Ook is het heel erg warm en zijn de eerste balletjes al bijna gaat voordat ik klaar ben haha. Soms gaat het beslag er ook helemaal over heen en zit mn hele apparaat er onder. Het is ook best lastig schoonmaken. Als ik naar jouw foto kijk zie ik dat je meer beslag er in doet en ook met een soort puntje. Misschien vul ik de holletjes met te weinig beslag. Kortom ik vind het nog best een ingewikkeld klusje, en denk er nu over om een bakvorm te kopen voor in de oven. Die bolletjes zijn ook groter. Maar welke is goed?

  Pauline hierbij wil ik je heel erg bedanken voor alle tips en recepten die je in zo'n grote hoeveelheid wilt delen. Ben er ontzettend blij mee.

 • Pauline
  7 januari 2013 om 13:30

  Oh ja dat is ook een idee natuurlijk. Ik gebruik gewoon cake beslag in de cake pop maker. Volgens mij kan je ieder recept voor cake wel gebruiken.

 • Stéphanie
  6 januari 2013 om 22:49

  Leuk kleurtje inderdaad! Ik vond de cake pop maker een beetje te duur. Dus heb nu zo'n bakvorm gekocht, is van silicone en jaja ook roze.
  Gaat ook prima en kan er zelfs 20 cake pops tegelijk mee bakken in de oven.

  Welk beslag gebruik je?

 • Willeke
  28 december 2012 om 08:14

  MIsschien een tip............ BIj Action zijn ze te koop voor 11,95 € mocht je 29,95 te duur vinden. en die doet het ook super! Je maakt trouwens leuke, lekker dingen, pauline.

 • Pauline
  6 november 2012 om 15:41

  Leuk om te horen. Ik zou wel voorzichtig zijn omdat de buitenkant inderdaad heet wordt. Maar je dochter zal er zeker plezier van hebben ;)

 • Tamara
  5 november 2012 om 09:56

  hallo,

  Ik ben eigenlijk ook niet voor dit soort apparaten, maar ook ik vind de handgemaakte cakepops niet te eten en onze oudste dochter van 5 heeft hem op haar lijstje voor sinterklaas gezet (evenals een blender, zo moeder zo dochter haha)

  En ik vind je review erg positief, dus ik denk dat het een prachtig sinterklaas cadeau is de losse vormen hiervoor die in de oven moeten lijken me helemaal niet handig trouwens. Is het wel te doen met kinderen, want ik lees dat de buitenkant ook erg heet wordt?

  Succes met je blog, ik vind het erg leuk om te lezen!

  Groetjes

 • Pauline
  2 november 2012 om 19:18

  Leuk dat jullie allemaal zo positief zijn. Ik denk dat je er wel madeleine beslag in kunt doen, je krijgt dan alleen ronde madeleines ;)

 • Lot
  2 november 2012 om 18:21

  Zou je er ook "madeleines" mee kunnen maken? Die vinden we erg lekker op het moment. Ik heb wel een siliconenmatje met de originele vorm en dat gaat ook prima, maar dit apparat is ook erg mooi.

 • Anke
  2 november 2012 om 13:35

  Ben er ook super tevreden van. Heb hem via bol.com besteld. Was helemaal niet voor cakepops met botercreme. Dit is gewoonweg fantastisch.

 • Nina
  2 november 2012 om 11:16

  Wat een leuk apparaat!

 • tally
  1 november 2012 om 22:20

  ik heb hem!!
  Ik vind het een super handig apparaat

 • Pauline
  1 november 2012 om 20:54

  Ja het is echt een tof roze apparaat ;)

 • Laura's Bakery
  1 november 2012 om 17:55

  Hij is super hè? Ik vind ze ook veel lekkerder dan balletjes van een verkruimelde cake met crème. Deze kun je een veel smakelijkere vulling geven :)

 • Mireille
  1 november 2012 om 16:43

  Alleen al door de mooie roze kleur van het apparaat zou ik in de verleiding komen het ding te kopen.
  :)

 • Pauline
  1 november 2012 om 10:58

  Daar heb je op zich wel een punt. Maar ik heb geen bakvorm voor balletjes en deze zijn echt een stuk lekkerder dan die cakepops van kruimels en botercreme ;)

 • Sabine
  1 november 2012 om 10:46

  In principe vind ik het een leuk apparaat, zeker wanneer je een hele batch cakepops moet maken. Maar ik vind het jammer dat er zoveel apparaten op de markt komen waarmee je alles kunt maken. Niets is toch mooier dan zelf alles maken en maar afwachten of het wel goed te oven uit komt :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.