cake pops

Cake Pops maken

Wil je zelf cake pops maken? Met dit cake pops recept maak je thuis de lekkerste en mooiste cakepops. Superleuk om te trakteren op werk, school of tijdens een verjaardagsfeestje. Je kunt er alle kanten mee op. Versier ze met chocola, nootjes, discodip of andere leuke strooisels.

Cake pop maker

In dit recept maken we de cake pops helemaal zelf. Maar je kunt ook gebruik maken van een handige cake pop maker. Wij hebben wel eens een cakepop maker getest en deze werkt erg goed. De cakepop maker bevat 2 ijzers waar tussen je de cakeballs maakt. In het pakket zitten ook 2 setjes met stokjes voor je cakepops, een handig draaivorkje en een afkoel en presentatie standaard. Vooral dat laatste is erg handig, bij het drogen van de chocola en voor het presenteren van je pops. Je kan 12 cakeballetjes tegelijk maken. Je kunt de cakepop maker hier bestellen.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 15 cakepops

  • 200 gr cake
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr witte chocolade
  • Evt. suikerstrooisels
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal de cake fijn in de keukenmachine totdat er fijne kruimels zijn ontstaan. Mix de zachte roomboter met de poedersuiker en het vanille extract voor ongeveer 10 minuten. Het mengsel moet bijna wit worden en er glad en romig uit zien. Voeg de botercrème beetje bij beetje door de cake kruimels totdat hier een deeg ontstaat waar je balletjes van kan draaien.

  2. Maak kleine balletjes van ongeveer 15-20 gram en laat deze opstijven in de vriezer. In de tussentijd smelt je de witte chocolade au bain marie, zorg ervoor dat het niet te heet wordt, anders smelt de chocolade niet goed.

  3. Haal de balletjes uit de vriezer en doop ze in de witte chocolade. Laat de balletjes even uitlekken en bestrooi ze met suikerstrooisels.

  4. Voor een smaakje zou je ook jam of chocoladepasta door het deeg kunnen mengen. Je kan de balletje ook op een stokje doen, dan heb je cake lollies.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.