fbpx
Menu

Gnocchi met wilde tomaten

De tomaten zijn nu op zijn lekkerst, sappig en zoet! Ik ben vooral dol op wilde tomaten. Ze zijn een lust voor het oog, prachtige kleuren en vormen. Daar hou ik van! De smaak is ook echt subliem. Deze combinatie van gnochhi met wilde tomaten is echt heel erg lekker en gezond. En niet moeilijk om te maken, ideaal voor een doordeweekse dag!

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr wilde tomaten
3 tenen knoflook
3 lente ui
1 bol buffel mozzarella
500 gr gnochhi
150 gr rucola
Olijfolie
Peper en zout


Bereidingswijze
Ik heb de tomaten langzaam gedroogd. Zet de oven aan op 80 graden.

Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal. Voeg de knoflooktenen toe en besprenkel het met olijfolie en peper en zout.

Zet de schaal gedurende 2 uur in de oven, met de deur op een kier. Je kan dit dus ook heel gemakkelijk voorbereiden.

Kook de gnochhi gaar in water met zout. De gnochhi is klaar als deze boven komt drijven. Bak de gnochhi vervolgens in wat olijfolie zodat het een klein korstje krijgt. Dit hoeft niet maar dit vinden wij lekker.

Snij de lente ui in ringen en bak deze kort mee.

Verdeel wat gnochhi op het bord en meng dit met de rucola. Voeg de gedroogde tomaten toe.

Snij de mozzarella in stukken en verdeel dit over het bord.

Besprenkel wat van het bakvocht van de tomaten over het gerecht.

Eet smakelijk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Wouter Spaans
    13 november 2015 om 15:37

    Pas maar op met die "wilde tomaten".
    Da's natuurlijk complete kletskoek. Daar is niets wilds aan. Het hele Westland staat er vol mee.

  • Pauline
    12 mei 2015 om 12:04

    Ja ik denk het wel! Je gaat er van rocken...

  • Alie
    11 mei 2015 om 17:04

    'Wilde' tomaten? ?????? Worden die door inheemse stammen gezocht in een oerwoud? En dan hier te koop in een supermarkt?

  • paula van esveld
    27 juli 2013 om 17:09

    Dit is een leuk recept voor in mijn camper.

  • Foodloveandhappiness
    10 augustus 2012 om 19:54

    Dit ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit wilde tomaten gehad, als ik ze eens zie liggen neem ik ze mee!
    Laat de zon maar komen, met zo'n gerechtje als dit zit het dan wel goed:)

  • eetstoornis
    3 augustus 2012 om 19:47

    Ziet er werkelijkwaar verukkelijk uit!

  • Uit Pauline's keuken
    3 augustus 2012 om 18:27

    Dank je ;) het aller belangrijkste is dat je pan goed heet is, dan plakt het niet ;)

  • Saskia
    3 augustus 2012 om 11:32

    Ik probeerde ook eens gekookte gnocchi op te bakken in wat olijfolie, maar dat werd een gigantische smeerboel want ze plakten aan de pan en brandden daardoor snel aan. Ik neem aan dat een pan met anti-aanpaklaag de oplossing is?

  • Laura
    3 augustus 2012 om 10:00

    Dat ziet er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.