fbpx
Menu

Hartige mini muffins

Ik ben dol op muffins, lekkere zoete met appel en kaneel, of een flinke chocolademuffin! Voor bij de borrel heb ik hartige mini muffins gemaakt! Zonder suiker uiteraard. Echt een lekker hapje voor bij een glaasje. Ik heb ze lauwwarm geserveerd, maar koud kan natuurlijk ook! Wil je deze ook maken? Hier volgt het recept.

Ingrediënten voor 30 stuks
225 gr bloem
1 el bakpoeder
50 gr gesmolten boter
1 ei losgeklopt
250 ml melk
200 gr groene olijven
150 gr zongedroogde tomaten
150 gr geraspte belegen kaas + een beetje

Mini muffinvormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het beslag luchtig en glad met een garde.

Voeg vervolgens de gesmolten boter en het losgeklopte ei toe en meng het geheel goed door elkaar.

Hak de olijven en de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg dit samen met de geraspte kaas bij het beslag.

Meng het geheel goed door elkaar.

Vul de mini muffin vormpjes voor 2/3 met het beslag.

Strooi wat overgebleven kaas over de muffins en bak ze in ongeveer 20 minuten af op 170 graden.

Schenk een glaasje in en serveer de muffins lauw warm!

hartige mini muffins

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • Francis
    2 april 2015 om 16:44

    Hoi Pauline, heb je ook een minimuffinbakblik (is dit wel een echt woord?) gebruikt?
    Groetjes!

    Beantwoorden
  • Noelle Sanglier
    14 mei 2014 om 13:15

    Hi Pauline,

    Ik maak vaak hartige muffins. Deze zijn heerlijk als ze net uit de oven komen, maar de volgende dag smaken ze vaak naar niks. Weet jij hoe je dit op kan lossen zonder ze op te warmen? Iets aan de receptuur veranderen? Ik neem ze namelijk graag mee als lunch, maar ze vallen dan altijd tegen.

    Thanks voor je hulp!

    Groetjes,
    Noelle

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2014 om 17:50

    Oh dat is jammer. Volgende keer iets meer kruiden en zout toevoegen :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen