pavlova met passievrucht

Pavlova met passievrucht

Aan pavlova heb ik eigenlijk helemaal niet zulke goede herinneringen. Ik weet nog dat ik dit als kind wel eens probeerde te maken maar dat het bijna altijd zwart verbrand uit de oven kwam. Waarschijnlijk lag het destijds aan onze oven, want als ik het tegenwoordig maak, gaat het bijna altijd goed. Omdat de pavlova van zichzelf erg zoet is, heb ik een combinatie gemaakt met het frisse van de hangop en de passievrucht. Zelf vind ik het een ultieme combi! Het staat ook nog eens heel gezellig op tafel.

Ingrediënten voor 10 personen
80 gr eiwit (is ongeveer 3 eiwitten)
140 gr witte basterdsuiker
0,5 ltr hangop (recept)
125 ml slagroom
3 passievruchten
1 el maïzena
1 el citroensap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Ik maak de kom vetvrij door deze in te smeren met een keukenpapiertje met citroensap. Voeg tijdens het mixen, beetje bij beetje de suiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en het citroensap toe en blijf mixen, totdat er stevige pieken ontstaan. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit er uit loopt.

Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel in een ronde cirkel van ongeveer 2 á 3 cm dik. Bak de pavlova in 60 minuten gaar en laat deze vervolgens in de oven afkoelen. Doe de ovendeur op een kier.

Klop de slagroom lobbig en spatel dit beetje bij beetje door de hangop, totdat er een egale massa ontstaat. Verdeel het mengsel over de pavlova en schep de passievruchten leeg bovenop de yoghurt.

pavlova met passievrucht

Spaghetti al ragu
Hele forel uit de oven
Bewaar
2 Comments
  • Elien

    17 december 2014 at 09:55 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\n\r\nIk ga met Kerst ook Pavlova maken. En ik heb ondertussen al 100 recepten gevonden en alle 100 verschillend :-).\r\nIk lees dat jij na het bakken de ovendeur op een kier zet om af te koelen. Zakt deze dan niet in? \r\nIk heb al een paar keer gelezen dat ze de pavlovas laten afkoelen in een volledig dichte oven. Zodra je de oven zou opendoen, dan zou hij inzakken …\r\n\r\nGroetjes\r\nElien

  • Malou

    20 april 2014 at 07:44 Beantwoorden

    Ik ben zooo benieuwd, ik ga hem straks voor het eerst maken!

Plaats een reactie